Digidexo.com

Foods med den sterkeste Fiber

Foods med den sterkeste Fiber


Mange ignorerer anbefalingene å innlemme mer fiber i kostholdet sitt fordi de ikke vet hva mat valg de har, eller de er under inntrykk av at fiber smaker ikke godt. Fiberrik mat kan smake deilig og er lett tilgjengelig på din lokale matbutikk. Introdusere fiber sakte i kostholdet ditt for å unngå gass smerter eller diaré. Kroppen din blir nødt til å justere til sunnere å spise hvis du er vant til å konsumere bearbeidet mat. Innlemme disse fiberrik mat sakte og til slutt smaksløkene og kroppen din vil kreve disse sunne spiser.

Helkorn

Hele korn brød, pasta, ris og havre er deilig og har en høyt fiberinnhold. For eksempel Barilla Plus pasta tilbyr en blanding av korn, høy protein og høyt fiberinnhold. Havre er en god kilde til fiber som vanligvis finnes i korn, og er en velsmakende frokost option.Whole korn inneholder både løselig og uløselig fiber. Uløselig fiber beveger mat gjennom tarmen og regulerer surheten i den lille og store tarmen. Løselig fiber binder seg med fettsyrer og hjelper kroppen absorbere sukker sakte for å hindre stigning og fall i stoffskiftet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som brokkoli, grønne bønner, spinat, salat og gulrøtter har mye fiber. Spis frisk frukt med huden for den største helsegevinst og fiberinnhold. For bekvemmelighet og raske måltider hermetikk, frossen eller tørket frukt har også et høyt fiberinnhold. Legge grønne greener og frisk frukt fremme regelmessig avføring og forhindre forstoppelse. Utvise avfall gjennom tarmen raskere kan bidra til å forhindre tykktarmskreft ved å holde balansert pH-nivåer i tarmen for å hindre at mikrober fra å produsere kreft stoffer mens fordøye.

Beans

Bønner er et stivt karbohydrat, et protein, og har et høyt fiberinnhold. Legg bønner gradvis til kosthold hvis du er bekymret for gass og gass smerter. Prøv en rekke oppskrifter som chili, bakte bønner, og taco salat for nye smaker i kostholdet ditt. En diett høy i fiber og bønner bidrar til å redusere total kolesterol og redusere risikoen for hjertesykdom. En annen helsegevinst er å regulere blodsukkeret som gir en lettelse for personer med diabetes.

Frø og nøtter

Linfrø og nøtter er en sunn snack med mye fiber. Dryss en av disse på yoghurt eller frokostblanding og bland med frukt. Spis dem rå som snacks eller som en salat topping. Disse er kreative måter å øke fiber uten helt å endre livsstil. Anbefalt inntak av fiber er 30g til 40g per dag, noe som omtrent er seks porsjoner frukt og fem porsjoner med hele korn.