Digidexo.com

Best Foods for et sunt leveren

Det er viktig å opprettholde et sunt leveren på grunn av alle transaksjoner og funksjoner som leveren håndterer. Når kroppen din trenger visse vitaminer eller mineraler, kan det se ut til leveren fordi det er der noen er lagret. Over tid bygger vi opp giftstoffer i blodet vårt, og leveren er ansvarlig for rensing og filtrering disse giftstoffer fra blodet. Å holde leveren sunn, er det visse matvarer som du bør spise på en jevnlig basis.

Grønne grønnsaker

Visse matvarer er bra for leveren fordi de hjelper leveren fungerer som en detox. Noen av disse matvarer er kål, blomkål, brokkoli og rosenkål.

Vitaminer / mineraler

Andre matvarer som er bra for leveren er de som inneholder folat, flavonoider, jern og magnesium, sammen med B-vitaminer.

Typer

Leveren fungerer best når du spiser mat som salater, frø, nøtter og yoghurt.

Karbohydrater / Proteiner

Kroppen din trenger rikelig med komplekse karbohydrater og magre proteiner for leveren å oppnå maksimal effektivitet. Forbruker matvarer som brun ris, bønner, linser, fisk, kylling og egg er nyttig. En annen god kilde er frukt og grønnsaker.

Antioksidanter

Hvis du vil at leveren til å fungere som et friskt organ, så du bør spise matvarer som er fylt med antioksidanter. Du kan spise acai bær og blåbær, og drikke grønn te. Appelsiner og ananas er en god kilde til antioksidanter i tillegg.