Digidexo.com

Nail infeksjon forårsaket av sopp

Ikke alle gulnede, tykke og sprø negler er forårsaket av spiker sopp, men når de er, er soppen trives under neglen sengen. Dette er et vanskelig område å behandle og krever ofte en daglig behandling over en lengre tidsperiode for å gjenopprette spiker til en sunn tilstand.

Effekter

Selv om en spiker infeksjon forårsaket av sopp påvirker oftest tær, kan sopp infeksjoner forekomme hos både negler og tånegler. Mest berørt er tåneglene, typisk fordi de holdes mørkt, fuktig og varm hele dagen. Dette er det perfekte miljø for soppen å vokse, forårsaker tykke, gule, sprø negler.

Time Frame

De fleste spiker sopp behandlinger på markedet inneholder anti-fungals som dreper eventuelle sopp på overflaten av neglen og huden rundt, men det må komme under neglen for å drepe sopp infeksjon helt. I de fleste tilfeller må spikeren holdes så korte som mulig, rengjort og behandlet daglig, og en ny, sunn spiker må vokse - usmittede. Denne prosessen kan ta flere måneder til et år, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen. Reseptbelagte medisiner kan være mye raskere i å drepe soppinfeksjon enn over-the-counter medisiner, men tidsrammer avhengig av evaluering av en kvalifisert lege.

Forebygging / løsning

Det er to deler til å klarne opp spiker sopp: forebygging og en løsning, eller behandling. Forebyggende omsorg innebærer å holde neglene rene og tørre, og hvis nail sopp er til stede, og hindrer den fra å spre seg eller fortsetter å blomstre. Daglige topiske behandlinger kan stoppe veksten av sopp og forhindre infeksjon av den nye spiker som den vokser. Dette vil også stoppe soppen sprer seg til sunne negler.

Typer

Over-the-counter medisiner for behandling av spiker sopp er tilgjengelig i form av kremer, aktuelle løsninger og maling-on væsker. Det er anti-sopp og anti-bakterielle medisiner tilgjengelig på nettet, for eksempel Zetaclear, Fugisil, Saprox og Deggercide, som alle arbeider for å hemme veksten av sopp og bakterier. Reseptbelagte anti-fungal medisiner er tilgjengelig gjennom en lege. De vanligvis tas oralt og kan være ledsaget av en aktuell behandling også. Det er høyere risiko involvert med å ta oral anti-fungal medisiner.

Advarsel

Muntlig foreskrevet anti-fungal medisiner for å kurere spiker sopp kan ha alvorlig helserisiko og kan også forårsake skade på eliminering organer, hud og leveren. Det er ingen garanti for at spiker sopp vil bli kurert med bruk av reseptbelagte medisiner, og blodprøve er vanligvis gjøres for å for å bestemme sikkerhet ved bruk av oral anti-fungal medisiner.