Digidexo.com

Informasjon om utpakking ekstra tenner Inne i tannkjøttet

Informasjon om utpakking ekstra tenner Inne i tannkjøttet


Fra narkosen til innlegget kirurgi utvinning tid, en kirurgisk tilnærming til behandling bringer om spørsmål og bekymringer. Kirurgisk utvinning av overtallige tenner er ikke noe unntak. Prosedyren kan være forvirrende og skremmende for en pasient, som vanligvis diskuterer kirurgiske alternativer med en tannlege eller kjevekirurg.

Identifikasjon

Ifølge Mount Sinai Medical Center Family Guide til Dental Health, overtallige tenner er "ekstra tenner, utover det normale antall" at "forekommer ofte blant de permanente tennene." Mest sett er "Mesiodens," en liten fortann som danner mellom de to øverste sentrale fortenner.

Det humane tannsett består av to sett av tenner. Den Deciduous tannsett, også kjent som "baby tenner," består av 20 tenner som begynner å bryte ut i løpet av barndom. Shedding av lauvskog tannsett skjer i tidlig barndom, i alderen 3-8. Det faste tannsett, eller "voksne tenner," består av 32 tenner.

Evaluering og Diagnose

Tannleger diagnostisere overtallige tenner et par forskjellige måter, hvorav den første er utbrudd. Under evalueringen tannlegen vil undersøke tennene og omliggende vev.

Hvis tennene ikke har hatt utbrudd, tannlege vil bestille en panoramisk røntgen. Dette viser hele tannsett, fra anterior. Tannleger vanligvis bruker slike røntgenbilder for kjeveortopedi og maxillofacial kirurgi. Panoramarøntgenbilder viser justeringen av tenner i kjevene, beintetthet av tennene og omkringliggende strukturer, sinus hulrom, nese og øye strukturer.

Enkle Ekstraksjoner

Uttrykket "utvinning", som definert av Bantam Medical Dictionary, er "kirurgisk fjerning av en del av kroppen." En tannlege vil trekke tenner ved å bruke uttrekks tang til kronen eller roten av tannen til å forrykke den fra sokkelen. Når dette ikke er mulig, fordi tannen eller rot er dypt begravet i benet ekstraksjon kan innebære fjerning av bein og dividere tann.

Enkle Ekstraksjoner anses rutine eller ukomplisert. Disse ekstraksjoner krever ikke bruk av de roterende instrumenter, og også ikke krever at pasienten gis narkose.

Kirurgiske Ekstraksjoner

En kirurgisk-utvinning prosedyren fjerner de tredje jekslene. Disse utdrag, som ofte er involvert øvelser og generell anestesi, er vanlig i kompliserte tann tilfeller. Overtallige tenner krever ofte kirurgisk ekstraksjon for fjerning.

Visse tilfeller kan manifesteres som en enkel ekstraksjon, og bli en kirurgisk ekstraksjon under prosedyren. Dette er ofte på grunn av en komplikasjon som har oppstått under den første ekstraksjon prosessen. Når en fjerner supernumeraria tann, er den mest avgjørende bevis for nødvendig kirurgisk ekstraksjon plasseringen av tannen. Overtallige tenner som presenterer innenfor ganen, eller strukturer som ligner i bentetthet, er komplekse ekstraksjon. Disse forholdene kan kreve at pasienten å se en spesialist.

Post Kirurgi

Tannlegen vil planlegge en oppfølging avtale for en uke etter operasjonen for å sjekke healing og bentetthet, svare på spørsmål, fjerne sting om nødvendig, og re-evaluere eventuelle tidligere bekymringer. Før pasienten skrives ut, vil tannlegen gi etter kirurgi instruksjoner. Healing tid vanligvis varer i ca to uker.