Digidexo.com

Årsaker til Colon Cancer

Tykktarmskreft er en form for kreft som påvirker tykktarmen og andre nærliggende vev. I den vestlige verden, er det den tredje vanligste formen for kreft og er er den nest dødeligste kreft. Tykktarmskreft er ofte tenkt å oppstå fra polypper som vokser i tykktarmen, som til slutt mutere og bli kreft.

Hva er Colon Cancer?

Tykktarmskreft er en eller annen form for kreft i tykktarmen (tykktarmen), vedlegg og endetarm. Det er den tredje vanligste formen for kreft.

Forstadier

Noen ganger polypper dannes i tarmen, noe som øker risikoen for tykktarmskreft. Fjerne disse polypper kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

Genetikk

Hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft, kan dette også øke risikoen for å få det, spesielt hvis din historie innebærer nære slektninger. Det er også et genetisk tilstand, kalt familiær adenomatøs polypose, som nesten alltid fører til kreft i tykktarmen.

Diett

En diett som er høy i rødt kjøtt kan føre til en økt risiko for tykktarmskreft. Denne risikofaktoren er spesielt farlig for personer med en diett lav på frukt, fisk, grønnsaker og fjørfe.

Andre faktorer

Alkoholforbruk, røyking og inflammatorisk tarmsykdom kan alle føre til tykktarmskreft. Ulcerøs kolitt, en form for tarmsykdom, er spesielt forbundet med kreft i tykktarmen.