Digidexo.com

Tegn og symptomer på Cornary karsykdom

Koronarsykdom er forårsaket av plakk, som blokkerer arteriene som sender blod til hjertet. Sykdommen kan gå udiagnostisert i årevis og til slutt føre folk til å ha et hjerteinfarkt, ifølge Mayo Clinic.

Sykdom Betydning

US National Library of Medicine og National Institutes of Health sier at koronarsykdom forårsaker flere dødsfall blant menn og kvinner enn noen annen sykdom.

Årsaker

Koronarsykdom er forårsaket av røyking, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og / eller diabetes. Personer som er overvektige og / eller ikke trener regelmessig, har en økt risiko for å få sykdommen.

Symptomer

Symptomer på koronarsykdom er smerter i brystet, magen, rygg eller arm; svetting; tretthet under aktiviteter; og / eller kortpustethet.

Identifikasjon

Et elektrokardiogram (EKG) er en test som ser på de elektriske impulsene som reiser mot hjertet. Det kan vise om hjertet eller dens funksjoner er uregelmessig, ifølge American Heart Association. En ekkokardiogram, som bruker lydbølger for å få bilder av hjertet, kan vise om noen har blokkert arterier, ifølge medicinenet.

Behandling

Leger kan foreskrive medisiner som lavere kolesterolnivå, som statiner eller gallesyrekompleksdannere; betablokkere, som lavere hjertefrekvens og blodtrykk; eller kalsiumkanalblokkere, noe som bidrar til å øke mengden av blod som strømmer til hjertet.

Noen ganger trenger leger til å utføre koronar bypass kirurgi, der de får blodet til å flyte rundt en blokkert arterie gjennom en avblokkert blodåre.
Under en angioplastikk, er en annen behandling alternativ, et kateter og wire med en ballong som brukes for å fjerne blokkerte arterier.