Digidexo.com

Hvordan Test Body Fat målepunkter

Hvordan Test Body Fat målepunkter


Kroppsfett er et viktig verktøy i å bestemme en persons helsetilstand. Målinger kan gjøres med bruk av målepunkter, et instrument som griper hudfolder. Calipers varierer i pris fra billig plast modeller til svært tekniske enheter, men en studie publisert i "Journal of Science and Medicine in Sport" avslørte plast calipers kan levere like effektive målinger. Den samme undersøkelse viste hud-fold målinger for å ikke være psykologisk ødeleggende, og prosessen er enkel nok til å bli utført nøyaktig ved de fleste syvende sorteringsmaskiner.

Hvordan Test Body Fat målepunkter

•  Be personen som måles til å stå oppreist med føttene samlet. Instruere deltakeren til å slappe av skuldrene og la armene henge komfortabelt på hennes sider. Ta alle målinger på høyre side av kroppen hvis det er mulig.

Marker hud-fold målestasjoner på menn med et øyenbryn blyant eller annen midlertidig merking enhet. Note tre steder: diagonalt mellom arealet under brystvorten og underarm krøll; vertikalt på forsiden av låret, halvveis mellom hofte og kne; og vertikalt 1-tommers lateral til navlen. Bruk et målebånd for å fastslå halvveis poeng.

Bruk en midlertidig markør for å merke målestasjoner på kvinner: vertikalt på baksiden av overarmen midt mellom skulderen og albuen; diagonalt på toppen av ilium; og vertikalt på forsiden av låret, halvveis mellom hofte og kne. Beregn halvveis poeng med et målebånd.

Ta godt tak i hudfold blir målt med tommelen og pekefingeren på venstre hånd. Plasser bøylen vinkelrett på kroppen med skyvelære pads 1/4 tommers fra fingeren og tommelen.

Slipp oppringt av bøylen. Vent ett eller to sekunder. Les skiven til nærmeste 1/2 mm.

6. ta minst to målinger ved hvert sted. Fortsett å måle inntil målingene er minst 1 mm fra hverandre på hvert sted. Registrere resultatene på papir etter hver måling.

Hint

  • Bruk samme tekniker for periodiske målinger av den samme person til å redusere uregelmessigheter.
  • Test på de foreskrevne steder på kroppen, som feilaktig valg er en av de viktigste årsaker til kroppsfett målefeil.