Digidexo.com

Bivirkninger av Hjerte Drugs

Bivirkninger av Hjerte Drugs


Reseptbelagte legemidler har vist seg å være fordelaktig i behandlingen av mange hjertelidelser. Men noen av disse medikamentene kan gi bivirkninger som spenner fra mild til alvorlig. For noen mennesker, kan bivirkningene oppveier fordelene og kan forårsake permanent skade på organer i kroppen. Leger vil diskutere disse bivirkningene med deg og vil fortsette å overvåke deg mens du tar disse medikamentene.

Betablokkere

Betablokkere som Lopressor og Inderal kan ha mange forskjellige bivirkninger. Disse stoffene blir ofte brukt for å redusere blodtrykket. Men ifølge American Heart Association de kan føre en person til å ha svært kalde hender eller føtter, manglende evne til å sove, depresjon og tretthet, langsom hjerterytme, astma og selv impotens. Denne klassen av narkotika kan være spesielt vanskelig på diabetikere fordi det kan forverre de sirkulasjonsproblemer at mange diabetikere allerede har. Derfor, hvis du er en diabetiker, vil legen holde et tett øye på deg (eller ikke forskrive disse medikamentene i det hele tatt).

Diuretika

Diuretika er en annen klasse av medisiner som brukes til å behandle hjertepasienter. En ofte brukt vanndrivende er Lasix, Bumex og Diuril. Ifølge American Heart Association, kan diuretika føre til en nedgang i nivåer av kalium og dette kan forårsake symptomer som leggkramper, svakhet og tretthet. I diabetikere kan de føre til en topp i blodsukkeret. Derfor vil leger nøye observere diabetespasienter og kan foreskrive en endring i kosthold, insulin eller til og med medikamenter for å behandle dette mer effektivt.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere hjelpe med å redusere blodtrykket og reduserer hjertefrekvensen. De brukes til å behandle uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk og brystsmerter. Noen eksempler på kalsiumkanalblokkere inkluderer Norvasc, Plendil, Cardizem LA, og Cardene. Ifølge Mayo Clinic, kan disse medikamentene føre til forstoppelse, hodepine, rask hjerterytme, utslett, tretthet, rødme, kvalme og hevelse i føttene og leggene.

ACE-hemmere

ACE (angiotensin-konvertering enzym) inhibitors kan inkludere Vasotec, Zestril eller Prinovil. De brukes til å behandle høyt blodtrykk, hjertesykdom, koronarsykdom og hjerteinfarkt. Disse stoffene kan føre til hudutslett, tørr hoste, tap av smak og i mer alvorlige tilfeller kan de forårsake nyreskade. The Mayo Clinic rapporterer at i sjeldne tilfeller er disse ACE-hemmere kan føre til at noen områder av vev til å hovne opp noe som kan være livstruende.

Alfablokkere

Alfablokkere slappe muskler og åpne opp små blodkar slik at blodet kan strømme lettere gjennom kroppen. Noen vanlige alfablokkere er Cardura, Minipress, og Flomax. Ifølge Mayo Clinic, kan alfablokkere øke eller redusere effekten av andre medisiner du kan ta. De kan også forårsake blodtrykket å slippe og svimmelhet eller besvimelse kan forekomme. Noen andre bivirkninger er hodepine, kvalme, svakhet eller tretthet og enda en bankende hjerteslag.