Digidexo.com

Dietter for folk uten Milter

Folk kan leve aktive liv etter en milten har blitt fjernet. De vanligste årsakene splenektomi må utføres er enten på grunn av en idrettsskade eller ulykke, eller på grunn av en sykdom som kreft eller mononukleose. Fordi milten er en del av lymfesystemet, og er nødvendig for riktig immunforsvar, må folk uten milt vedta et sunt kosthold og ta immun økte for eksempel solhatt. Røde blodceller lages i milten, så jernrike matvarer som grønne bladgrønnsaker og rosiner er viktig.

Overgangs dietter

Mange folk ikke spiser et sunt kosthold og å drastisk bytte til en helt annen diett kan være for vanskelig. To svært populære overgangs dietter er "Eat-Clean" diett fremmet av Tosca Reno av Oxygen magazine, og Bob Greene "Best Life" kosthold. Begge dietter har massevis av bøker som inneholder oppskrifter og måltid planer om å starte på en sunnere vei. Mesteparten av arbeidet er gjort for deg, og oppskriftene inneholder lett tilgjengelige matvarer du kan kjøpe på matbutikk.

Gå vegetarianer

For å ta det neste steget i å bli sunnere, bytte til et vegetarisk kosthold. Hvis du allerede bruker av "Eat-Clean" diett, rett og slett følge dietten for vegetarianere. Denne dietten fortsatt tillater meieriprodukter som yoghurt, men foreslår at du bytter fra skummet kumelk til soyamelk, og fra magert kjøtt til kjøtterstatninger som tofu. Et annet alternativ er å inkludere produkter fra vegetariske leverandører som Amys Kitchen inn dine måltid planer.

Rå høy vegan

En av de mest sunne dietter for å vedta kalles en "high rå vegansk" diett eller "85-15" diett. På denne dietten, vil om lag 85 prosent av maten være fersk, rå, levende, økologisk frukt og grønnsaker, mens den andre 15 prosent er tilberedt vegetariske matvarer som kokte bønner og helkorn. Det levende plante enzymer gi kroppen din rikelig med næringsstoffer for å støtte et svekket immunsystem. En populær høy rå vegansk kosthold som gir rikelig med støtte er "Hallelujah Diet", fremmet av Rev. George Malkmus.