Digidexo.com

Hva som kan brukes for en pjokk tørr hodebunn i vinter?

Tørr hodebunn i småbarn er ganske hyppig og er mye som flass hos voksne. Årsakene varierer. Noen barn bare arve en tørr hodebunn, mens andre har huden irritert av såper og mangel på fuktighet. Tilstanden er vanligvis ikke farlig, og det er relativt enkelt å forholde seg til.

Årsaker

Tørr hodebunn ikke bry barn nesten like mye som sin tilstedeværelse bugs sine foreldre. Det kan være arvelig eller kan skyldes tørking såper.

Symptomer

Tørr hodebunn innebærer vanligvis gule skjell og skorper på barnas hodebunn. Det kan være fettete eller tørt og vanligvis ikke klø. Det kan også påvirke øyebryn og ører.

Forebygging / løsning

Forebygging av tørr hodebunn kan være så enkelt som å bruke en mild såpe eller bruke en ikke-alkoholbasert fuktighetskrem. Fuktighetskrem bør brukes to til tre ganger daglig.

Behandling

Vaske barnas hår sjeldnere kan hjelpe - kanskje hver fem til syv dager. Håret bør være tørr før barnet går til sengs. Et annet alternativ er å bruke babyolje eller olivenolje, la den på ikke mer enn 30 minutter, og bruke en vaskeklut eller myk tannbørste å eksfoliere hodebunnen og deretter vaske ut oljen.

Sjampo

En anti-flass shampoo kan brukes en eller to ganger i uken i et par uker.

Kontakte legen

Det er vanligvis ikke nødvendig å kontakte en lege for tørr hodebunn med mindre pjokk hode forblir tørr eller huden blir rød eller irritert.