Digidexo.com

Hvordan kan Tanning Beds hjelpe med hudlidelser?

Solarium får mye dårlig publisitet. Tanning senger er knyttet til hudkreft og har nylig blitt flyttet opp til toppen kreftrisiko kategori av FDA. Men med en legens anbefaling, kan personer med visse hudsykdommer som psoriasis nytte av solarium.

UV-stråler og psoriasis

Solarium avgir ultrafiolette stråler, som er knyttet til hudkreft. De samme UV-stråler kan være gunstig for personer som lider av immunologiske sykdommer som psoriasis. De UV-stråler stanse utviklingen av rask celle omsetning tilstede i psoriasis ved å undertrykke immunforsvaret. Psoriasis er en immun lidelse, så undertrykke immunsystem kan forbedre tilstanden. Noen psoriasis lider faktisk oppleve denne huden på grunn av lave vitamin D-nivåer. UV-stråler også hjelpe kroppen med å produsere vitamin D.

Betraktninger

Begrense eksponering for solarium, selv om du prøver å forbedre en hud tilstand som psoriasis. Tilbring minst mulig tid i solarium tilbys deg. Begrense besøkene til to eller tre ganger i uken.

Advarsel

Ikke tilbringe tid utendørs hvis du bruker en tanning bed, spesielt på den samme dagen. Hvis du vil være utendørs, bruke solkrem på bar hud og slitasje så mye verneutstyr som mulig, avhengig av været.

Ytterligere varsel

Ikke bruk en tanning seng hvis du tar visse medisiner som gjør deg følsom for lys. Husk alltid å bruke vernebriller når du er i et solarium.

Oppsøk lege

Sjekk med din lege eller hudlege før du bruker en tanning bed å behandle huden din tilstand. Legen din kan gi deg konkrete anbefalinger om hvor lenge og hvor ofte du bør bruke en tanning bed.