Digidexo.com

Tegn på for mye søvn

Tegn på for mye søvn


Får for mye søvn kan ikke virke som en så dårlig ting, men i realiteten bare trenger åtte til ti timer med søvn hver natt den gjennomsnittlige person. Sover for mye tilstanden kalles hypersomni, og det kan negativt påvirke kroppens naturlige evne til å opprettholde en riktig søvnsyklus og metabolisme.

Hva er Hypersomni?

Hypersomni er en tilstand der folk sover eller ønsker å sove for mye i løpet av dagen, selv etter en hel natts søvn. Denne tilstanden omfatter ikke personer som har avbrutt søvn og føler døsig om morgenen, siden dette er en normal reaksjon på ikke å få en god natts søvn. Det finnes fire forskjellige klassifiseringer av tilstanden, inkludert tilbakevend hypersomni, idiopatisk hypersomni, normal hypersomni og post-traumatisk hypersomni.

Typer Hypersomni

Tilbakevendende hypersomni er en tilstand der personen vil sove sunt (åtte til 10 timer hver natt) for en lengre periode, men vil også sove for mye i andre perioder av gangen. Dette er forårsaket av en dysfunksjon av hypothalamus. Idiopatisk betyr uforklarlig eller uberettiget, noe som betyr at den eksakte årsaken til hypersomni er ukjent. Post-traumatisk hypersomni er et resultat av følelsesmessige traumer eller skader på sentralnervesystemet. Normal hypersomni er dette utvidet søvnmønsteret gitt videre genetisk.

Hva er noen av symptomene?

Det finnes en rekke symptomer som er sikre tegn på en søvntilstand, mest spesielt, manglende evne opererer uten sporadiske naps i løpet av dagen. Andre symptomer inkluderer å ha en hard tid å våkne opp, angst i sosiale situasjoner, irritabilitet hele dagen og ekstrem trøtthet. I mer alvorlige situasjoner, kan symptomer inkluderer både lyd og visuelle hallusinasjoner, tap av matlyst fra inaktivitet, hukommelsestap og uriktig forstand oppfatning.

Behandling

Heldigvis finnes det en rekke livsstil og kosthold endringer som kan gjøres for å bidra til å forbedre eksisterende forhold av hypersomni som er enkle å gjennomføre. Først av alt, eliminere eventuelle narkotika eller alkohol, selv koffein kan forbedre din søvn tidsplan. Noen medisiner har vært kjent for å ha en negativ innvirkning på søvnsykluser. Hvis du er på noen medisiner, sjekk med legen din for å se om medisiner forstyrrer søvnmønster.

Livsstilsendringer som kan gjøres

Trene i minst 30 minutter om dagen vil bidra til å gjenoppbygge stoffskiftet og det vil også tillate kroppen å få den nødvendige mengden av vitamin D fra solen. Endre ditt arbeid eller sosiale liv, spesielt hvis det dreier seg om natta, kan bidra til å bryte dagtid søvn sykluser. Leger har en rekke medisiner for behandling, inkludert amfetamin, metylfenidat, klonidin, levodopa, bromokriptin, antidepressiva og MAO-hemmere. Endre madrass eller eliminere høye lyder i løpet av natta kan også være gunstig i å la kroppen din til å gå inn i de dypere, mer avslappende søvnstadier.