Digidexo.com

Hva Næringsstoffer Må Bones må være sterke?

Hva Næringsstoffer Må Bones må være sterke?


Benvev er et levende materiale som krever mange næringsstoffer for å være sterk. De fleste er klar over at kalsium og vitamin D er viktig for bein, men mange er ikke klar over andre næringsstoffer som hjelper til rette for vekst og styrke. Opprettholde den rette balansen av kosttilskudd næringsstoffer vil hjelpe bein bli sterk og eliminere risikoen for brudd.

Kalsium

Kalsium er avgjørende for riktig funksjon av mange organer og systemer i kroppen. Næringsstoffet er også avgjørende for bein styrke. Mange studier har vist at økt inntak på kalsium bidrar til å avskrekke slike forhold som osteoporose. Folk som ikke tar i nok kalsium er mer utsatt for benbrudd og redusert beinmasse. Noen matvarer som er rike på kalsium inkluderer melk, brokkoli og yoghurt.

Vitamin D

Vitamin D hjelper kroppen i å absorbere kalsium. Uten dette næringsstoffet, vil kroppen ikke tar i nok kalsium og bein vil bli svak. Vitamin D kan absorberes gjennom huden fra sollys eller ved inntak av visse matvarer. Noen matvarer som er rike på vitamin D er fisk og lever. Vitamin D er også lagt til mest melk.

Boron

Boron er et næringsstoff som hjelper kroppen absorbere kalsium bedre og hjelper kvinner til å forbrenne østrogen. Næringsstoffet kan finnes i mange matvarer, inkludert peanøttsmør, rå avokado og sviske juice.

Kobber

Kobber hjelper enzymer i å fungere på riktig nivå slik at bein kan vokse seg sterk. Alle over 30 år bør ta i 0.9mg av dette viktige næringsstoffet hver dag, men bør aldri overstige 10 mg. Kobber finnes mange matvarer som fisk, nøtter og frokostblanding. Folk som tar kalsiumtilskudd vil sannsynligvis oppleve redusert nivå av kobber.

Fluor

Fluor er et næringsstoff som bidrar til å øke ny bendannelse. Uten nok av næringsstoffet, vil skjelettlidelser og tann vekst reduseres. Menn over 30 bør ta i 4mg per dag og kvinner over 30 år trenger 3 mg. Ingen enkeltpersoner skal overstige 10mg av næringsstoff i en enkelt dag. Fluor kan finnes i vann, te og tannpleie elementer.