Digidexo.com

Hvordan å si nei til drikking

Hvordan å si nei til drikking


Mens det er flott å gå ut og ha noen alkoholholdige drikker fra tid til annen, er det bare nettene at du må si nei til drikking. Enten du kutte ned på alkohol, kjøring eller bare ikke i humør, kan det være vanskelig å fortelle venner du er ute med no. Her ser du hvordan.

Hvordan å si nei til drikking

•  Start med å bare si nei. Drikking er et valg, og med litt hell vil dette være nok, selv som natt går på venner som tok nei for et svar når edru kan prøve å få deg til å begynne å drikke senere etter at de har hatt noen.

Si at du kjører og ville ikke ønsker å bli trukket over eller at du er utpekt sjåføren for andre den kvelden. Nesten alle vet at drikking og kjøring er ikke en god idé, og vil få deg i trøbbel, så med noen mennesker som vil være nok.

lage unnskyldninger om sier nei til drikking stopper ikke dine venner fra å fortsette å tilby. Si at du er på medisiner, og du kan ikke blande det med alkohol, eller at du må stå opp tidlig om morgenen, eller at du skal jobbe ut i morgen.

drikke brus i et glass som kan gi en illusjon av at du drikker en blandet drink. Selv om dette ikke er å hjelpe deg å si nei direkte, gir det inntrykk av at du allerede har en drink som vil bidra til å bremse ned tilbud fra venner til å kjøpe deg en drink.

Hold deg opptatt, slik at du ikke vil føle seg presset. Bytte grupper av mennesker du snakker med, holde noe i hånden og endre samtalen hvis det viser til hvorfor du ikke drikker.

Hold deg til de grunnene du har gitt og ikke bli snakket til å endre tankene dine. Fortsett å gjenta deg selv hvis tilbudt mer alkohol.

Hint

  • Hvis du fortsatt blir presset til å drikke og føler ubehagelig, la situasjonen.
  • Hvis du tror det vil være vanskelig for deg å si nei, planlegger å ankomme sent, og la tidlig så vil du bli mindre fristet til å drikke.