Digidexo.com

Metadonbehandling Vs Detox

Metadonbehandling Vs Detox


Forskjellene er store mellom kontrollere narkotikaavhengighet gjennom vedlikeholdsbehandling med metadon eller ved inngåelse av en detox behandling, forskjellene er enorme. Faktisk kan man ikke engang være i kontroll, eller i stand til å velge hvilken type behandling de trenger på grunn av ytre påvirkninger, slik som juridiske eller sosiale problemer. Men begge behandlingene forsøke å oppnå de samme målene ved å holde narkomane fra å bruke illegale rusmidler.

Hva er Metadon?

Metadon, merkenavn Dolophine, er et syntetisk opioid legemiddel. Ifølge Ralf Gerlach i, "En kort oversikt over Oppdagelsen av Metadon," et stoff som heter Va 10820, etter hvert kalt metadon etter 1947, ble syntetisert så tidlig som 1939 av de farmasøytiske laboratorier IG Farbenkonzern i Tyskland. Gerlach sier at Germay ønsket å bli uavhengige av utenlandsk opium for produksjon av morfin. Amerikanske farmasøytiske selskaper kjøpt stoffet etter andre verdenskrig, og til slutt oppdaget dens potensial for å hjelpe narkomane. Dessverre er det stoffet også sterkt vanedannende.
Metadon brukes til å behandle akutt og kronisk smerte, men er mest kjent for behandling av opioidavhengighet. Stoffet kommer i enten flytende eller pilleform, og dispenseres som en væske ved klinikker over hele landet, og av leger i form av piller. Væsken er ofte kirsebærsmaksstoffer for å maskere den bitre smak av medikamentet.

Metadonbehandling

Metadon utlevert fra en klinikk varierer i doser mellom 20 og 180 milligram per dag. Stoffet virker best over en langsiktig varighet. Mange narkomane har tatt metadon for 10, selv 20 år. Ifølge National Institute on Drug Abuse, "Lengden på oppholdet i vedlikeholdsbehandling med metadon er assosiert med en reduksjon i heroinbruk: lengre lengder av oppholdet er forbundet med større reduksjon i heroinbruk."

På grunn av den langtidsvirkende art, 24-36 timer, er stoffet ideell for opiatavhengighet, fordi det ikke er noen uttak mellom dosene. RxList.com indikerer metadon kan bo i kroppen i opp til 59 timer, dwarfing andre opioider som morfin som vanligvis er avtagende 4:59 timer etter injeksjon eller svelging.

Addicts besøke metadon klinikker og delta rådgivning og gruppe terapitimer. Tilfeldige urintester er utført, og narkomane kan ta med hjem ekstra flasker av stoffet slik at de ikke trenger å gå tilbake til klinikken til dose hver dag. Take-boliger er vanligvis forbeholdt pasienter som bor ren fra andre rusmidler, samt de med jobber.

Detox Behandling

DETOX behandling er en annen metode medikament avhengige personer kan bruke. Catapress, anti-angst medisiner, og andre legemidler brukes for å bekjempe abstinenssymptomer. Men disse pasientene fortsatt lider av symptomene, men litt mindre enn de hadde tatt ingenting. I ytterligere andre DETOX prosedyrer, buprenorfin, en morfin-lignende stoff, er kombinert med nalokson, et narkotisk antagonist.

Fordeler med Detox

Fordelene forbundet med detox behandling er:

Pasienten er rusfritt, i motsetning til metadonbehandling;
Pasienten er ikke bundet til en klinikk daglig;
Å være rusfri, kan pasienter hjernens kjemi tilbake til normal;
Pasienten kan passere et medikament skjermen for sysselsetting.

Etter detox, er pasienten vanligvis referert til enten en innleggelse eller poliklinisk behandling sentrum avhengig av hans behov. Lengden av tid brukt i disse innstillingene varierer fra to uker til flere måneder.

Fordeler med metadonbehandling

Metadon har sine fordeler også. Noen av dem er:

Opphør av kriminell aktivitet forbundet med narkotika-søkende atferd;
Nei til svært få abstinenssymptomer;
Metadon er beroligende påvirker;
Evne til å søke og opprettholde sysselsettingen.

Ifølge Office for narkotika kontroll politikk, "Metadon er et strengt velprøvd medisiner som er trygt og effektivt for behandling av narkotiske tilbaketrekking og avhengighet." Metadon har mer enn en 30-årige historie av studien og er godt tolerert av kroppen med få bivirkninger.