Digidexo.com

Helkornbrød Vs. Grovbrød

Helkornbrød Vs.  Grovbrød


En korn som beholder bakterie, kli, og endosperm av den opprinnelige korn i sine opprinnelige dimensjoner etter fresing er klassifisert som hele korn. Som hvete er et korn, ville det bli klassifisert som hel hvete.

Helkornbrød

Hele korn, inkludert hvete, har en rekke vitaminer og mineraler og høye nivåer av antioksidanter, tilsvarende eller over nivåene som finnes i frukt og grønnsaker. Ifølge The Wheat Foods Rådet, kan antioksidanter som ikke finnes i andre matvarer finnes i hele korn og spise mer av det kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og diabetes.

Grovbrød

Spiren, kli og stivelse av hvete korn vokse i en kjerne eller det som også kalles en hvete bær. Som hvete er et korn, fordelene av fullkorn gjelder også for det.

Helkornbrød versus hele hvete brød

Jo flere korn du har i ditt brød, jo bedre fordeler. The Vegetarian Resource Group lister hver korn av sine kalorier, og mengden av fiber, ribloflavin, vitamin B6, sink, kobber og jern inneholdt og utmerkelser en poengsum. Kornene ble deretter rangert etter næringsverdi. Ut av de 21 korn sjekket, amaranth var toppen med en poengsum på 184, og korn grits siste med en score på 12. Hvete bær kom inn på 14 med en score på 31. Så hvis det er ernæringsmessig verdi du leter etter i ditt brød, velg kornene med høyere score.