Digidexo.com

Hva er Cleocin Phosphate?

Cleocin Fosfat er en reseptbelagte medisiner tilgjengelig for intravenøs levering i en injeksjon eller en IV. Den generiske formen for Cleocin Fosfat er klindamycin, og den primære hensikten med stoffet er å behandle bakterielle infeksjoner.

Funksjon

Cleocin Fosfat virker ved å hemme en prosess som kalles proteinsyntese på innsiden av bakteriecellene. Siden proteinsyntese er nødvendig for at cellene skal overleve, bakterier dør raskt når denne prosessen stopper.

Indikasjoner

Mulige bruksområder for Cleocin Phosphate inkluderer behandling av lungebetennelse, strep, visse typer akne, mageinfeksjoner som bukhinnebetennelse, blod infeksjoner som sepsis og bein infeksjoner som osteomyelitt.

Time Frame

Avhengig av alvorligheten av infeksjonen, leger vanligvis fore Cleocin Fosfat for så mange som 10 dager.

Risiko

De vanligste bivirkningene av Cleocin Fosfat er diaré, kvalme, oppkast og magesmerter. Noen pasienter utvikler alvorlig betennelse i tykktarmen eller kolitt under behandling med Cleocin, forårsaker alvorlig diaré og fare for dehydrering.

Betraktninger

Fordi det er ingen bevis for sikkerheten til Cleocin Phosphate til fosterutvikling, leger begrense bruken av medisinen hos gravide kvinner til tilfeller når det ikke er mulig alternativ til behandling. Pasienter som tidligere har hatt gastrointestinal, nyre- eller leversykdom eller de utsatt for diaré eller dehydrering er vanligvis ikke gode kandidater for bruk av Cleocin Phosphate.