Digidexo.com

Hvordan virker Salmon påvirke kolesterol?

Laks kan betraktes som en velsmakende, næringsrik fisk. Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter fra laks karbonader til laks steker; utstoppet laks eller røkt. Men en annen fordel at laks gir er at det bidrar til å bekjempe kolesterol. Denne artikkelen vil forklare hvor oppstrøms fisken kan presse kolesterolet nedstrøms.

Gode ​​og dårlige Kolesterol

Kolesterol er et stoff som kan finnes både naturlig i kroppen og i maten du spiser. Kolesterol rolle er å hjelpe cellene holde væske og la molekyler å passere gjennom dem mer fritt. Det finnes to hovedtyper av kolesterol: det "gode" kolesterolet kalles HDL, og den "dårlige" LDL. LDL regnes som dårlig fordi den liker å binde seg til blodårene dine og hjelpe skjema plakk. For mye buildup kan føre til hjerteinfarkt.
Det er derfor det er viktig å ikke bare redusere mengden av LDL i kostholdet ditt, men også legge til næringsstoffer som vil bidra til å redusere eksisterende beløp. Disse næringsstoffene finnes i laks.

Laks og Omega-3

Det har lenge blitt anbefalt at å spise fisk bør være en del av et sunt kosthold. Laks er intet unntak. Laks er høy i protein, lite fett, lite salt, og kan legge viktige næringsstoffer som kalium og kalsium til kosthold. Den største fordelen laks gir er høye mengder av omega-3 fettsyrer.
Disse omega-3 syrer, dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) er kjent for å redusere blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen. Bedre sirkulasjon betyr å bringe mer HDL til blodårene, derfor skyve bort LDL kolesterol mer effektivt. Omega-3 reduserer også triglyserider, som forårsaker en innsnevring av arteriene.