Digidexo.com

Tegn og symptomer på Kompensatorisk Emfysem

Emfysem er den fjerde største dødsårsaken i USA. Det er en lungesykdom som ofte forårsaket av røyking eller puste i store forurensende stoffer over tid og fører til at luftblærer i lungene blir betent og deretter å muligens kollapse. Kompenserende emfysem kan resultere som en bivirkning av en annen lungesykdom eller kronisk obstruktiv lungesykdom. Symptomene forblir den samme.

Blå hud eller negler

En blåaktig tone på hud eller negler er et vanlig symptom på emfysem som et resultat av mangel på oksygen i kroppen. Som lungene er i stand til å skikkelig pumpe oksygen gjennom kroppen, er blodet som hjertet pumper mindre oksygenrikt enn den burde være. Den rike oksygeninnhold i blodet er det som gir den dens rødlig farge, og når oksygeninnholdet er senket, blir fargen fra rødt til blått. Blålig hud og negler betyr at kroppen er svært kort på oksygen og den sannsynlige årsaken er emfysem.

Pustevansker

Som lungene blir betent fra emfysem, blir det stadig vanskeligere å puste. Emfysem er en gradvis sykdom, slik at puste blir vanskeligere over en lengre tidsperiode. I første omgang kan det bli vanskelig å puste etter anstrengende aktivitet eller øvelse. Som tilstanden forverres, kan pasienten ikke kunne puste skikkelig, selv når i ro. I avanserte stadier av sykdommen, er oksygenmasker og luftveis enheter ofte nødvendig, og en lungetransplantasjon kan anbefales.

Forvirring

Som lungene slite mer og mer for å få oksygen til legemet, mottar hjernen mindre oksygen enn det er behov for i tillegg. Som et resultat, kan hjerneceller begynner å dø, og dette kan resultere i mental forvirring, og en endring i personlighet av offeret. Andre psykiske problemer, som for eksempel søvnvansker, er også en vanlig foreteelse.