Digidexo.com

Hvordan velge grønnsaker høy i antioksidanter

Hvordan velge grønnsaker høy i antioksidanter


Hvem ønsker ikke å være den sunneste de kan være? En måte er å dra nytte av den nyeste forskning og begynne å innlemme grønnsaker rike på antioksidanter i din daglige diett. Hvis hver dag virker for ambisiøst, kan du introdusere deg selv og din familie til antioksidantrike grønnsaker sakte, men forplikte seg til å spise minst fem av disse grønnsakene i uken og bygge til flere dager som du lærer å forberede dem på din favoritt måte.

Hvordan velge grønnsaker høy i antioksidanter

Forskere ved Human Nutrition Research Center on Aging ved Tufts University målte grønnsaker for ORAC (oksygen radikal absorbans kapasitet), som oversettes til antioksidant effekt. Du kan finne de fleste av disse grønnsakene i din lokale matbutikk, men det er en ekstra ekstra fordel hvis du har en lokal bonde marked og er i stand til å få dem på sitt ferskeste, og enda bedre, organisk.

Her er en liste over grønnsaker skal se etter og videre innlemme i kostholdet ditt. Dette er de 10 beste i antioxidants.1. Kale (Kale er nummer én grønnsak for å bekjempe celle-ødeleggende frie radikaler. Spis grønnkål med litt fett for å bedre absorbere karotenoider og vitamin A.) 2. Spinat (Spinat er en av de laveste kalori mat til alle. Forskere har funnet ut at det kan være avgjørende for å senke blodtrykket.) 3. Brussel sprouts4. Alfalfa sprouts5. Brokkoli blomster (Brokkoli er en kjendis i ernæring verden for sine påvist kreft-bekjempelse evner. Som med grønnkål, spise dem med litt fett for å bedre absorbere karotenoider og vitamin A.) 6. Beets7. Red bjelle peppers8. Onions9. Corn10. Aubergine

Tre anti-oksidanter er avgjørende. De er de sykdomsbekjempende forbindelser som finnes i enkelte frukter, grønnsaker og korn som holder hjelpe kropper friske. Velge grønnsaker med mest antioksidanter er svært viktig, fordi gitt miljøtilstanden, mennesker trenger all den hjelp de kan få for å bekjempe sykdomsfremkallende frie radikaler. Antioksidanter stoppe frie radikaler fra skade på andre celler i den menneskelige kroppen. Nesten alle grønnsaker inneholde ett eller flere av de følgende: vitamin C, vitamin E, selen og beta-karoten, som alle har høye antioksidantegenskaper.

Hvis du ikke har "den" liste over grønnsaker med høyest antioksidanter, tror dristige farger: mørkegrønne grønnsaker (som spinat, rosenkål, brokkoli, brønnkarse, asparges, grønn paprika), rød paprika, gul paprika og tomater er gode kilder til vitamin C. Mørk grønne grønnsaker, er også en utmerket kilde til vitamin E. Mørk orange, røde, gule og grønne grønnsaker, som brokkoli, grønnkål, spinat, søtpoteter, gulrøtter, rød paprika og gul paprika, er fantastiske kilder til betakaroten. De fleste grønnsaker inneholder selen.

Heart Center fra Cleveland Clinic foreslår følgende: For Vitamin C - Sitrusfrukter og juice, bær, mørkegrønne grønnsaker (spinat, asparges, grønn paprika, rosenkål, brokkoli, brønnkarse, andre greener), rød og gul paprika , tomater og tomatjuice, ananas, honningmelon, mango, papaya og guava.For Vitamin E - vegetabilske oljer som oliven, soyabønner, mais, bomullsfrø og safflower, nøtter og mutter Butters, frø, hele korn, hvete, hvetespirer, brun ris, havregryn, soyabønner, søtpoteter, belgfrukter (bønner, linser, erter) og mørk grønn grønn vegetables.For Selen - paranøtter, ølgjær, havregryn, brun ris, kylling, egg, meieriprodukter, hvitløk, melasse , løk, laks, sjømat, tunfisk, hvetekim, hele korn, mest vegetables.For Betakaroten - Variety av mørk oransje, røde, gule og grønne grønnsaker og frukt som brokkoli, grønnkål, spinat, søtpoteter, gulrøtter, rød og gul paprika, aprikoser, cantaloupe og mango.

Denne studien fra American Botanical Council (merk at studien er notert på Whole Foods hjemmeside) analysert grønnsaker og urter for sine antioksidantegenskaper rå, etter damping og etter koking. Høydepunktene inkluderer: "Blant grønnsakene som viser den høyeste fenoliske innhold var artisjokk, rødbeter, kål, brokkoli, rød sikori, rød chili og gul pepper dampede grønnsaker beholdt om lag 80 prosent av de fenoliske og ORAC verdier av rå grønnsaker, kokte grønnsaker. beholdt bare 30 prosent av antioksidanter. Foretrukket kokeprosessen for grønnsaker bør dampe ved den mildeste temperatur og for minst mulig tid til å beskytte fenolene og vitaminer. Blant de aromatiske urter får høye ORAC verdiene var hagen salvie, merian, rosmarin, og hage timian. Deres verdier er mange ganger større enn de av grønnsakene som ble studert. presenterer aromatiske urter i salater markert øker de fenoliske og ORAC verdier av hele salat. Sitronmelisse og merian ved en konsentrasjon på 1,5 prosent vekt / vekt økt med 150 og 200 prosent, henholdsvis den antioksidant kapasitet av en salat parti. Karve viste den høyeste ORAC verdi, selv om dens fenoliske og flavonoidinnhold ikke var høyest. Fersk ingefær også gjort et betydelig bidrag til antioksidant kapasitet. "

Hint

  • Skjær vårløk eller spinat i salater eller bruke som smakstilsetning for suppe. Serve kutte grønnsaker som paprika og brokkoli med en velsmakende dip som gjør dem mer attraktivt for barn.
  • En favoritt som kan gjøre aubergine spiselig inkluderer parmigiana eller en relleno (slå sammen egg, en dash av salt, melk og litt mel, dip aubergine skiver ca 1/4-tommers tykke og deretter grill eller stek, server med ris og toppe aubergine med lys soyasaus om nødvendig).