Digidexo.com

Hvordan stoppe diaré på en høy-protein diett

Høy-protein dietter er populære fordi de hjelper kroppen bygge muskler, og takket være deres lav-karbohydrat tendenser, også hjelpe slankere slippe pounds raskt. Men høy protein kommer også med et annet problem: mavesmerter, som kan ta form av diaré, forstoppelse eller en foruroligende kombinasjon av de to. Protein i seg selv er ikke et problem for systemet, men siden høy-protein dietter ofte eliminere eller dramatisk redusere andre typer mat som frukt og grønnsaker, er ubalansen faktisk hva som skaper problemet. Mens kroppen din vil bli vant til den nye kosten diett over tid, kan du ta noen skritt i løpet av den første perioden av ditt kosthold for å holde mage ubehag til et minimum.

Hvordan stoppe diaré på en høy-protein diett

•  Drikk mye vann. Dette vil ikke bare holde deg hydrert, men vil også vanne ut komponenter i kostholdet som forårsaker magen å gjøre opprør. Det er ofte anbefalt at du drikker åtte 8-oz. glass vann hver dag. Men du kan drikke mer enn at så lenge du ikke begynner å føle seg oppblåst eller syk.

Suppler kosthold med fiber hvis du har diaré samt anfall av forstoppelse (som er vanlig med høy-protein dietter). Hvis du har diaré, kan du tror at fiber høres ut som en dårlig idé, men å etablere en vanlig, sunt fiber inntaket vil hjelpe fordøyelsessystemet å tilpasse seg den nye kosten. Fiber kosttilskudd er tilgjengelig i pulverform, pille form, eller du kan få i form av mat ved å forbruke kli muffins, ris eller hele hvete. Vanligvis, hvis du er på en høy-protein diett, vil du ikke være å spise mye av muffins, så vil du sannsynligvis vil gå med et supplement.

Ta vitaminer. Dietter som fokuserer på en stor kosten element - protein, i dette tilfellet - ofte føre til vitaminmangel fordi du er neglisjere andre aspekter av et sunt kosthold. Vitaminmangel kan forverre intestinal ubehag og bidra til diaré. Ta en daglig multivitamin som passer til din alder og kjønn for å sikre at du oppfyller dine daglige kostbehov. Hvis du er spesielt opptatt av ett vitamin, ta kontakt med ernæringsfysiolog før du starter dietten.

Spis frisk frukt og grønnsaker. Høy-protein dietter ofte ekskluderer mange friske frukter og grønnsaker, og foretrakk å fokusere hovedsakelig på kjøttretter og enkle salater som har lav næringsverdi. Selv hvis kostholdet er både low-carb og høy-protein, kan du ikke håpe å utelukke frisk frukt og grønnsaker fra kostholdet ditt og unngå diaré fordi en total mangel på råvarer vil skape en alvorlig ubalanse i tarmsystemet som kan også føre til forråtnelse i stedet for normal fordøyelse.

unngå koffein, som er en naturlig vanndrivende. Når forbrukes i forbindelse med en høy-proteindiett, koffein nesten alltid vil forårsake diaré. For varigheten av kostholdet ditt - eller i det minste inntil kroppen din blir vant til endringene i matvaner - kan du bare nødt til å akseptere tapet av din morgenkaffe.

Hint

  • Rådfør deg med en lege før du begynner på et nytt vekttap regime.