Digidexo.com

Negative om lav karbohydrat dietter

Lav karbohydrat diett planer anses som en del av familien av kjepphest dietter fordi de fremmer raskt vekttap i unaturlige forhold. Med lav karbohydrat dietter, er kroppen nødt til å ignorere vitale karbohydrat nivå i bytte for raskt vekttap. Selv om det kan høres magisk, er det viktig å forstå farene forbundet med utilstrekkelige karbohydrat nivåer.

Redusert hjernen fungerer

Ifølge Institute of Medicine, hjernen alene krever et minimum på ca 130g karbohydrater om dagen bare for å opprettholde sin psykiske fungering. De instituttet anbefaler også at karbohydrater utgjør opp minst 60 til 65 prosent av din totale daglige kaloriinntak. De fleste lav karbohydrat dietter involverer forbruker mindre enn 130g karbohydrater om dagen, noe som tilsvarer mindre enn 50 prosent av din totale daglige kalorier. Disse lave forbruk kan la deg konstant trøtt og med en redusert mental fokus.

Muskel Building

Karbohydrater er hovedkomponenten som kroppen bruker for energi. Når du mangler tilstrekkelige mengder karbohydrater i kosten din, er kroppen nødt til å bryte ned musklene for energi. Som du raskt ned i vekt fra et karbohydrat diett plan, begynner kroppen din å tømme musklene for energi og får deg til å se saggy og uten muskel tone. Ketoner produseres også når kroppen drenerer muskler for energi. Resultatet er dårlig ånde, svimmelhet, tretthet og kvalme.

Deprivasjon

Det verste med lite karbohydrater er berøvelse av mat variasjon og viktige næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere. Lav karbohydrat dietter utgangspunktet nekte deg luksusen av å spise brød, frukt og pasta i normale mengder. Frukt og grønnsaker, for eksempel bidra til å forebygge sykdommer fordi de inneholder vitamin C og andre sykdomsforebyggende antioksidanter. Lav karbohydrat dietter også frata deg av hele korn som inneholder lignans som kan beskytte mot sykdommer samt vitale komponenter som bidrar til å opprettholde din metabolic rate

Advarsel

Lav karbohydrat diett planer kan være farlig fordi de forlater kroppen tømt for næringsstoffer som den trenger for å fungere. Før du hopper inn i noen lav karbohydrat diett plan, er det viktig å rådføre seg med en lege, en fitness-ekspert, en ernæringsfysiolog eller en profesjonell i et beslektet felt. Dette vil være forskjellen mellom å være sunn og å skade kroppen din. Tro ikke enhver ernæringsmessige plan der ute fordi det ble godkjent av en kjendis. Alltid forskning for deg selv og stille spørsmål.

Misforståelse

Karbohydrater alene er ikke nok til å gjøre deg opp i vekt eller øke fettprosent. Det er sant at de spiller en viktig rolle i vektøkning, men det skjer når du overindulge uten å betale oppmerksomhet til riktig porsjonsstørrelser og balansert ernæring planer. Din livsstil og fysisk aktivitetsnivå er også viktige elementer som bestemmer vektkontroll. Spise karbohydrater på kvelden vil ikke føre til vektøkning med mindre du spiser i overkant av de daglige kalorier som du trenger.