Digidexo.com

Hva er en lav-natrium diett for Mnire sykdom?

Ménières sykdom er en sykdom i øret som vanligvis fører til svimmelhet, episodisk tinnitus, og følelsen av et tett øre. Sykdommen kan behandles ved å opprettholde en lav-natrium diett og tar et vanndrivende. Pasienter trenger å gjøre noen betydelige endringer i kostholdet for å redusere virkningene og ubehag forbundet med sykdommen.

Definisjon

Ménières sykdom er en sykdom i det indre øret, og ofte fører til følelser av svimmelhet, forvirring og generelt ubehag. Årsaken er ikke kjent, men sykdommen kan forårsake betydelig skade på det indre øret fordi det sakte dreper håret lining indre øret, noe som resulterer i progressive hørselstap og deretter fullstendig døvhet. Det er fire symptomer på Ménières sykdom: invalidiser vertigo som varer alt fra 30 minutter til åtte timer eller mer; progressive hørselstap som forverres under en vertigo angrep; episodisk tinnitus; og følelsen av plugging av øret som også forverres under en vertigo angrep.

Diet Program

En lav-natrium diett kombinert med et diuretikum er ofte foreskrevet til pasienter diagnostisert med Ménières sykdom, fordi målet er å redusere væsketrykket i kroppen. En diuretisk hjelper reduserer kroppens evne til å beholde salt, og den lave-natriumdiett bidrar til å holde natriumnivået i kroppen på et minimum.

Mat å spise

En rekke lav-salt matvarer kan spises som en del av behandlingsplan for Menieres sykdom. Disse inkluderer: magre meieriprodukter; lav-natrium ost; magert kjøtt; vann-pakket tunfisk; friske eller frosne frukter og grønnsaker; lav-natrium suppe; lav-natrium hermetisert grønnsaker; lav-salt kjeks; fullkorn og beriket brød; fullkorn og beriket korn; usaltet popcorn; friske salater; lav natrium salatdressinger.

Fordeler

Lav natrium nivåer kan redusere indre ørets evne til å beholde salt som kan være årsaken til plugging sensasjon og svimmelhet. Lav-natrium dietter har også vært knyttet til lavere blodtrykk og redusert risiko for hjerte-og karproblemer. Hvis pasienten med Menieres sykdom er under operasjon som en del av sin behandlingsplan, kan den lav-natriumdiett bidra til å holde vertigo under kontroll og bedre samlede resultater av behandlingen.

Advarsler

Ifølge University of Maryland Medical Center, opprettholde en lav-salt diett innebærer å begrense natrium inntaket til mellom 1500 til 2000 milligram per dag. Dette innebærer å kutte ut mer enn bare salt i matlaging eller som et krydder. Lider av Ménières sykdom trenger å ta hensyn til den ernæringsmessige sammensetningen av dagligdagse matvarer som behandlet ost, kulturmelk, bearbeidet kjøtt, salt snacks og kommersielle salatdressinger for å sørge for at de opprettholder et lavt saltinntaket på en jevnlig basis.