Digidexo.com

Mat som fremmer hårvekst & Shine

Mat som fremmer hårvekst & Shine


Du og du hår er en refleksjon av kostholdet ditt. Hvis du vil at håret til å vokse og ser sunn, må du gi den de riktige næringsstoffene. Dette innebærer å spise mat med høyt protein, omega-3 fettsyrer, biotin, jern, sink og andre vitaminer som fremmer sunt hår. Fremfor alt bør et godt kosthold for håret ditt være balansert.

Fisk

Laks og andre kaldt vann fisk er høy i omega-3 fettsyrer samt høy i B-12 og jern.

Beans

Bønner, slik som nyre bønner og linser, for å gi protein, jern, sink og biotin --- som alle fremme hårvekst. I tillegg, kan biotin mangler føre til at håret blir sprø.

Nøtter

Muttere er fylt med en rekke mineraler essensielle for hårvekst. Eksempler inkluderer mandler, som er høy i magnesium; Paranøtter, som er fulle av selen; og valnøtter, som er høy i både alfa-linolensyre og omega-3 fettsyrer. Cashewnøtter, pekannøtter, mandler og valnøtter er også høy i sink.

Oransje grønnsaker

Oransje grønnsaker, for eksempel søtpoteter og gulrøtter, er ikke bare høy i vitaminer, de også bidra til å beskytte håret mot solen og vedlikeholde de naturlige oljene i hodebunnen.

Mørkegrønne grønnsaker

Mørkegrønne grønnsaker - som spinat, brokkoli, bladbete og grønnkål - gi håret med omega-3 essensielle fettsyrer, jern, kalsium, pluss vitamin A og C. spise grønnsaker høy i vitamin A og C hjelper kroppen din produserer sebum, en naturlig hårbalsam.

Kjøtt, meieri og soyaprodukter

Kjøtt, lav-fett meieriprodukter og soyaprodukter som tofu er høy i protein, et essensielt næringsstoff for håret ditt. Protein mangler kan føre til sprø hår, tap av hårfarge og tynt hår.

Egg

Egg er ikke bare høy i protein, men rik på vitamin B12 og biotin.