Digidexo.com

Travel & Parkinsons sykdom

Travel & Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom (PD) er en progressiv neurologisk sykdom karakterisert ved tap av dopamin i hjernen. Uttømming av dopamin påvirker kroppens bevegelser, tale og noen ganger mental kognisjon. PD påvirker hver person annerledes og utvikler seg på ulike priser. Men nyere medisiner og mulighet for dyp hjernestimulering (DBS) kirurgi (se Referanse 2) tillate folk med PD å leve ganske normale liv. Hvis du sliter med PD, kan tanken på reiser utenfor komfortsonen være skremmende. Ved å følge noen enkle trinn, kan du og bør nyte reisen.

Forberedelse

Opprette et velorganisert reiseruten er nøkkelen til å maksimere din nytelse og minimere stress. Vær realistisk om hvor langt du kan reise avhengig av hvor avansert din PD er og på hvilke måter det har påvirket din grad av bevegelse. Vær ærlig med deg selv. En konsultasjon med primær nevrolog er alltid en god idé. Nevrologen kan hjelpe deg å avgjøre om du reiser til Arizona, i motsetning til Asia, er en mer pragmatisk valg.

Betraktninger

Hvis du har Parkinsons, selv om du har valgt for DBS, er du vanligvis på noen form for medisiner. Har legen din skrive et sammendrag av din sykdom og hva medisiner du er på, og de doser (se Reference 3). Finne ut hvor den nærmeste nevrolog og sykehus er lokalisert i tilfelle det er et nødstilfelle. Din nevrolog kan ha anbefalinger, eller vet av en bestemt lege eller sykehus som ville være tilgjengelig for deg.

Advarsel

Enten du reiser med bil, fly, skip eller tog, må du holde alle dine medisiner med deg hele tiden og ta med ekstra beløp. Du ønsker ikke å risikere å miste bagasjen som kan inneholde alle dine medisiner. Du kan heller ikke ønsker å gå tom for medisiner da dette har potensial til å være et stort problem. Hvis du reiser til et land der et annet språk er talt, er det lurt for deg, eller din omsorgsperson, for å lære å artikulere din tilstand og navn på hver medisinering på dette språket for å unngå misforståelser.

Plan Ahead

Når de vurderer hoteller eller andre typer losji, finne ut på forhånd om hva slags husvære de tilbyr folk med nedsatt funksjonsevne. Har de rullestol tilgjengelighet? Har de rom med handicap avdrag i sine bad? Dessuten kan det være lurt å planlegge dagsturer og turer som ikke er langt fra der du bor i tilfelle du blir trøtt, en vanlig foreteelse for personer med Parkinsons.

Andre Bekymringer

Et annet viktig skritt før du reiser, er å sørge for at du har din sykeforsikring med deg, og for å finne ut om din forsikring plan gir dekning i området du har tenkt å besøke.

Som PD utvikler seg, kan det være mer behagelig å reise kortere avstander. Siden det er vanskeligere å flytte etter å sitte i et fly i mer enn tre timer, kan det være lurt å unngå å fly turer som overskrider denne fristen. Reiser med bil er lettere fordi du kan stoppe på ferie og ta så lenge du trenger å strekke og slappe av. Ta et cruise er en annen ideell reiseopplevelse fordi alle aspekter av turen, inkludert måltider, blir automatisk avtalt. Du vil ha litt planlegging å gjøre før en annen enn de bestemmer hva klær å pakke og å sørge for at hytta er riktig utstyrt for enhver handicap du kan være sliter med cruise.

Potensiell

Reiser med Parkinsons, som med noen sykdom, krever mer planlegging. Men hvis du tar deg tid til å utforme en smart, detaljert reiserute, kan du unngå unødvendige plager og misforståelser. Det er ingen grunn til at en person med Parkinsons skal føle at de må holde seg hjemme og bli reclusive. Reising er en måte å holde seg aktiv og sosial. Din tillit vil forbedre og du vil føle deg bedre både fysisk og mentalt.