Digidexo.com

Naturlige kilder til vitamin D

Naturlige kilder til vitamin D


Vitamin D er et meget viktig fettløselig vitamin viktig for god helse. Vitamin D er tilgjengelig som kosttilskudd, og er ikke til stede i mange matvarer. Den kan også fås fra solens ultrafiolette stråler. Det er viktig å få vitamin D for helsemessige årsaker som for eksempel bein vekst.

Foods

Vitamin D er ikke til stede i mange matvarer. Naturlige kilder, men kan finnes i mange fet fisk. Disse fiskene er tunfisk, makrell, laks og sardiner. Pure tran er en kilde til naturlig forekommende vitamin D, selv om noen torskeleveroljer har vitamin D fjernes, så er det viktig å sjekke etiketten. Vitamin D kan også bli funnet i kosttilskudd stoffer som lever, oksekjøtt, frokostblandinger, margarin, beriket melk og eggeplommer. Noen sopp gi variable mengder vitamin D2. Forsterkede matvarer gir mesteparten av vitamin D i det amerikanske kostholdet.

Sun

Sollys er den viktigste kilden til vitamin D. De fleste får vitamin D behov gjennom soleksponering. Bare 10 minutter av soleksponering hver dag kan forebygge mangler. Mennesker syntetisere vitamin D3 i huden når det utsettes for ultrafiolett (UV-) B-stråler. Vitamin D syntese påvirkes av årstid, tid på dagen, hud melanin innhold og geografisk breddegrad. Skyer og skygge redusere UV-stråler med 60 prosent.

Inntak

Det er en anbefalt daglig inntak av vitamin D-for folk å opprettholde normal kalsiummetabolismen og benhelse. Menn, kvinner og barn som er 14 til 50 år gammel bør få 200 internasjonale enheter (IE) vitamin D per dag. Folk 51-70 år bør få 400 IE per dag. Alle over 71 år bør få 600 IE per dag.

Mangel

Vitamin D-mangel føre til flere helseproblemer. Osteoporose er en av de mest vanlige mangler. Osteoporose skjer når bein blir tynne og skjøre. Dette setter folk i fare for benbrudd og pauser. Kalsium og vitamin D virker sammen for å holde skjelettet sterkt.

Toksisitet

Vitamin D-tilskudd i butikkene er syntetiske vitaminer. Disse pillene er kjemikalier og har knyttet toksisitet nivåer hvis høye doser er tatt. En overdose på syntetisk vitamin D kan føre til symptomer som oppkast, kvalme, nedsatt appetitt og forstoppelse. Høy overdose kan resultere i økte kalsiumnivå i blodet som forårsaker unormal hjerterytme og forvirring. Det er viktig å følge instruksjonene på hvor mye av vitamin til å ta.

Fordeler

Det har vært antydet at tilstrekkelig nivå av vitamin D kan bidra til å redusere risikoen for kreftformer som tykktarm, prostata-og brystkreft. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale nivåer av fosfor og kalsium blod. Nyere studier viser at vitamin D kan gi beskyttelse mot ikke bare osteoporose, men høyt blodtrykk og flere autoimmune sykdommer.