Digidexo.com

Paleolithic Nutrition Diet

Paleolithic Nutrition Diet


Ønsker du å spise som en huleboer? Over 10.000 år siden paleolittiske mannen hadde en helt annen måte å spise enn vi i dag gjør. Uten bruk av masse jordbruk eller kjemiske og bearbeidede matvarer, den paleolittiske person spiste grunnleggende frukt, grønnsaker og ville dyr. Den paleolittiske Nutrition Diet er avhengig av spesialiserte mat valg som mesh med de menneskelige genetiske tilpasninger gjort mange årtusener siden for å øke helse og redusere vektøkning.

History of the Diet

Per definisjon, dateres den paleolittiske Nutrition Diet tilbake til jordas Paleolithic Age. Denne perioden, fra om lag 2.6 millioner til 10.000 år siden, var helt klart annerledes enn det nåværende tidspunkt. Tidlig mann og kvinne, spiste en jeger og sanker type diett samsvarer med deres iboende biologiske behov. Gjennom historien har mange forskjellige grupper av mennesker som New Zealands Maori og innfødte nordamerikanere spiste mye på samme måte som paleolittiske mannen. Mer nylig har en rekke ernæringsfysiologer og biologiske teoretikere foreslått at dette middel for ernæring er overlegen enn den måten de fleste moderne mennesker spiser.

Mat for paleolittiske Nutrition

Den paleolittiske Nutrition Diet tilbyr et utvalg av mat valg basert på hvordan forhistorisk mann spiste. Disse omfatter hovedsakelig frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Kjøtt og proteinkilder, som under Paleolithic ganger, bør komme fra vill, magre dyr som fisk, fugl, og til og med insekter. Ikke-kjøtt kilder kan finnes i frukt og bær, planter og grønnsaker, røtter og knoller. I tillegg, vanlig usaltet nøtter er en akseptabel Paleolithic kilde til ikke-kjøtt protein.

Matvarer for å unngå

Mange moderne matvarer var ikke tilgjengelig eller nødvendig til de paleolittiske mennesker. For eksempel, selv om du kanskje lyst til å starte morgenen med en sunn bolle med ristet havre, paleolittiske mannen absolutt ikke. Paleolithic ernæring omfatter ikke korn, salt, melkeprodukter, eller raffinert sukker. Enhver bearbeidet mat som hermetisert frukt, frosne middager, eller chips er helt klart av den paleolittiske mat liste.

Helse Fordeler

Noen forskere antyder at den paleolittiske Nutrition Diet hjelper ikke bare under vekttap, men kan også forbedre den generelle helsen. Visse aspekter ved kostholdet, slik som høy frisk frukt og grønnsaker inntak, kan muligens føre til forebygging eller reduksjon av høyt blodtrykk, høyt kolesterol, type to diabetes, nyrestein, eller osteoporose. Selv om disse generelle helsefordeler høres lovende ut, skal den enkelte som deltar i denne dietten advares at denne dietten er ikke en ekte medisinsk fix. alltid konsultere legen din eller en kvalifisert medisinsk faglig før du endrer din diett eller forsøker å behandle eller forebygge sykdom.