Digidexo.com

Glutation Forklaring

Glutation er funnet i hver eneste celle i kroppen, hvor den har flere viktige funksjoner. Kjent som en "master antioksidant," glutation kan økes ved å ta visse kosttilskudd.

Viktig

Glutation har tre kritiske roller i kroppen. Det fungerer som en antioksidant til å nøytralisere giftstoffer, hjelper det syntetisere DNA, og det hindrer skade på andre viktige molekyler som proteiner og vitaminer.

Kjemi

Glutation er et lite protein laget av tre aminosyrer. De viktige funksjoner i kroppen stammen fra dens svovelatom, som gjør det nyttig som en antioksidant.

Kilder

Alle celler i kroppen å syntetisere sin egen glutation, slik at det ikke er nødvendig i dietten. Glutation er gjort i trinn med to forskjellige enzymer, gcs og GSH.

Mangel

En mangel på glutation kan være forårsaket av en mangel på en av to av de forløpere som er nødvendig for kroppen å fremstille den. Cystein, en av aminosyre "ingredienser", kan være en begrensende faktor, og utilstrekkelige mengder av enzymet GCS kan også føre til en glutation-mangel i celler.

Kosttilskudd

Supplere med glutation er ikke effektivt fordi det ikke absorberes lett. I stedet kosttilskudd som hjelper kroppen syntetisere glutation kan brukes, inkludert sam-e og myseprotein.