Digidexo.com

Hvordan takle HIV Fobier

Som kampen mot hiv og aids fortsetter å rase, har det dukket opp en ofte oversett demografiske som består av folk som er paranoid om å få sykdommen. HIV og AIDS panikk eller hysteri er langsomt blitt anerkjent som en mental helse problemet, og behandling alternativer er tilgjengelige. For å kunne takle din frykt, er det noen viktige måter du kan håndtere fobier om hiv og aids.

Hvordan takle HIV Fobier

Vinne HIV Fobier

•  Utdanne deg selv. Dette er det viktigste du kan gjøre for å overvinne HIV fobier. Internett alene kan tilby et vell av medisinsk bevist innsikt i natur av HIV, hvordan den er under kontrakt, og hvordan du kan beskytte deg selv fra den. Bøker og instruksjonsvideoer også gi verdifull informasjon om sykdommen, og gir deg en klar idé om hva hiv er og hvordan du kan unngå det. Dette vil hjelpe deg å fjerne mytene rundt HIV og komme til enighet med dine fobiske reaksjoner mot viruset og de som har det.

Snakk med en lege. Avlegg et besøk til en betrodd familie lege og stille spørsmål om HIV og din ekstrem frykt for det. Leger er godt skolert i de finere steder av HIV-smitte, og kan bidra til å sette sinnet rolig. Hvis fobi grenser til tvangslidelser (en angstlidelse preget av konstant, redundante tanker og atferd), kan han eller hun foreslår medisiner eller rådgivning.

Finn en rådgiver. Hvis din fobi har eskalert til et punkt der den hindrer det daglige liv, er det på tide å få litt hjelp utenfra. En støttende rådgiver eller terapeut vil ikke bare bidra til å utdanne deg på irrasjonalitet av din frykt, men han eller hun vil også hjelpe deg å utrydde den underliggende årsaken til denne frykten. Når årsaken er identifisert, kan du begynne å helbrede og gi slipp på dine uberettigede bekymringer rundt HIV.

•  Vurder medisinering. Igjen, hvis HIV fobi har hindret din evne til å leve livet ditt, kan det være på tide å vurdere medisinering. Det er flere medisiner på markedet som har vist stor suksess i å hjelpe folk med tvangslidelser. Prozac, Paxil, Zoloft, og Celexa er bare noen av de medisiner som kan hjelpe behandle OCD.