Digidexo.com

Østrogen effekt

Kroppene våre lage hormonet østrogen hovedsakelig i binyrene og eggstokkene. Hos kvinner spiller østrogen en nøkkelrolle i seksuell utvikling. I både kvinner og menn, det forbedrer funksjonen av hjernen og styrker bein. Østrogennivået varierer naturlig og på grunn av kosthold, stress, og alder faktorer. Som de fleste ting i livet, men kan for mye eller for lite østrogen føre til problemer.

Funksjoner

Noe i våre organer som oppfører seg som østrogen kan kalles østrogen. Selv om kroppen vår produserer 25 forskjellige typer av østrogen, de tre mest fremtredende, klassifisert som steroidhormoner, er østradiol, østron og østriol. Østradiol er tilstede hos menn og er den vanligste formen av østrogen hos kvinner som verken er gravid eller i overgangsalderen. Østron, produsert i overgangsalderen, er også til stede hos menn, mens østriol er den dominerende østrogen av svangerskapet.

Funksjoner

Østrogen brukes av våre hjerter, hjerner, bein og blodårer. Hos kvinner, har det en effekt på reguleringen av menstruasjonsperioder og spiller en nøkkelrolle i å forberede livmoren for svangerskap. Ifølge en studie utført av forskere ved Institutt for Veterinær biovitenskap, Universitetet i Illinois, er det svært høye konsentrasjoner av østrogen i en manns sæd. De mener at østrogen regulerer visse funksjoner i den mannlige reproduktive system, spesielt i modning av sædceller.

Effekter

Svingninger i hormonnivået kan påvirke din fysiske velvære. Når en kvinnes hormoner er i balanse, har østrogen mange positive effekter inkludert brenne fett og forbedre hukommelsen. Når nivået faller for lavt, for eksempel under menopause, symptomer inkluderer vaginal tørrhet, hetetokter, vektøkning og nattesvette. I menn, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Åreforkalkning, har forskere oppdaget en sammenheng mellom høye østrogennivåer og økte nivåer av dårlig kolesterol. Disse funnene tyder på at varierende nivåer av østrogen er risikofaktorer for hjertesykdom hos menn. Både menn og kvinner med lave nivåer av østrogen er i faresonen for osteoporose, en lidelse preget av tynning av bein og tap av bentetthet. Andre effekter av en ubalanse i østrogennivået inkluderer blodproppsykdom, leverkreft, høyt blodtrykk, glukoseintoleranse og høye nivåer av kalsium blod.

Betydning

Visse medisiner og narkotika, kronisk alkoholisme og enkelte helsetilstander kan føre til økt østrogennivå i både menn og kvinner. Enten ubalansen skyldes en kvinnes månedlige menstruasjonssyklusen, overgangsalder, kjertelproblemer eller skjoldbrusk problemer, kan få hormonene i balanse igjen være nøkkelen til å føle seg bedre. Behandlingstilbud omfatter syntetiske hormon erstatning narkotika, bioidentical hormoner, endringer i kostholdet og naturpreparater som inneholder bruk av urter.

Advarsel

Selv om visse østrogen erstatning legemidler beskytte bentetthet i menopausal kvinner, de er også knyttet til en økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, brystkreft og eggstokkreft. Mange kvinner velger å bruke bioidentical østrogen produkter eller kosttilskudd tiltak i stedet, sikkerheten som ennå ikke er bestemt.