Digidexo.com

Bivirkninger av testosteron boostere

Testosteron er et kjønnshormon som forårsaker utvikling av mannlige egenskaper. Den er laget i større mengder hos menn og mindre mengder i kvinner. Testosteron boosters kan forbedre idrettslige prestasjoner og fysiske utseende, spesielt i kroppen bygningen. Imidlertid kan testosteron boosters har bivirkninger hos både menn og kvinner, inkludert endringer av hår og hud, organskade og kreft.

Acne

Testosteron boosters kan over-stimulere talgkjertlene i huden og føre til alvorlig akne, spesielt i ansiktet, bryst og rygg.

Masculinization

Kvinner som bruker testosteron boosters kan oppleve masculinization av stemmen, forstørrelse av klitoris og en økning i kroppshår.

Skallethet

Ifølge Mayo Clinic, kan menn som tar testosteron boostere øke tempoet i hann-mønster baldness.

Diabetes

Bruk av testosteron boosters kan forårsake plutselige spenningstopper eller dråper i blodsukkeret, som kan være livstruende for diabetikere.

Forstørret prostata

Menn tar testosteron boosters kan oppleve en forstørret prostata, noe som kan føre til smertefull og hyppig vannlating, og problemer med å starte urinering.

Leverskade

Høye mengder testosteron i kroppen kan føre til leverskade, inkludert skrumplever (arrdannelse) og leverkreft.

Brystkreft

Testosteron boosters kan føre til utvikling av nye brystkrefttilfeller i både menn og kvinner, eller fremme veksten av eksisterende brystkreft.