Digidexo.com

Sikker Vekttap mens gravide

De fleste leger er enige om at gravide ikke bør prøve å gå ned i vekt. Imidlertid bør gravide ikke få for mye vekt heller. Generelt, leger tyder på at en sunn vektøkning under svangerskapet er ca 25-35 pounds for den gjennomsnittlige størrelsen kvinne. Imidlertid er anbefalingen for overvektige kvinner mellom 11 og 20 pounds med en hastighet på 2 til 3 pounds en måned.

BMI

Faktum er at noen overvektige kvinner, faktisk gå ned i vekt når de er gravide, spesielt i de første få måneder, noen ganger på grunn av morgenkvalme og andre ganger på grunn av det faktum at de er bedre å spise og å utøve mer. Leger ofte avgjøre om det er sunt for en overvektig kvinne å kaste pounds under graviditet ved å bruke hennes body mass index (BMI). Din BMI er forholdet mellom høyde og vekt, og legen din kan hjelpe deg å beregne det. Mange vil si at hvis din BMI er over 25 så kan du råd til å miste litt vekt og har fortsatt en sunn graviditet. Faktisk, overvektige kvinner er mer utsatt for høyt blodtrykk, svangerskapsdiabetes, og andre helseproblemer under graviditet. Så det er viktig at disse kvinnene gjør alt de kan for å være så sunn som mulig.

Healthy Eating

Ditt første steg mot sikker vekttap under svangerskapet er å sikre at du spiser et sunt, velbalansert kosthold som gir babyen all den næring den trenger. Får nok protein er ikke bare viktig for barnet, men også for å hjelpe deg å holde blodsukkeret stabilt, så sørg for å inkludere protein i alle måltider og snacks hele dagen. Også, ikke spise store måltider. Du er bedre å spise flere små måltider, og tro det eller ei, spise ofte kan bidra til å redusere kvalme.

Ikke hoppe å spise første tingen i morgen, fordi å ha en godt balansert frokost med tilstrekkelig protein, karbohydrater, fiber og fett kan hjelpe deg å føle deg bedre hele dagen lang. Sørg for at karbohydrater kommer fra frukt, grønnsaker og hele korn i stedet for fra junk mat som ikke har noen næringsverdi. Prøv å spise magre proteiner i stedet for høy fett seg, og være forsiktig med å spise umettet fett som oliven, raps, og peanut oljer i stedet for mettet og herdet som finnes i margarin, palmeolje, og animalsk fett.

Du må også sørge for at du får rikelig med folsyre og jern i kosten, så ta deg prenatal vitamin hver dag. Hvis du tar dette vitamin gjør at du føler deg kvalm, prøve å ta det i midten av dagen rett etter at du har spist noe. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å holde styr på hva du spiser og er noe du kan dele med din lege eller ernæringsfysiolog for å sikre at du er på sporet.

Trening

Sammen med et sunt kosthold, bør gravide trene, ikke bare fordi det kan hjelpe deg å miste vekt trygt, men også fordi det kan hjelpe deg å bygge opp utholdenhet du trenger for arbeidskraft og levering. Selv om du ikke er noen som normalt funker, kan du med legen din tillatelse, starte når du er gravid. Nøkkelen er å begynne sakte og ikke overdrive det. For aerobic condition, starte med 15 minutter om dagen og jobbe opp til 30 minutter en dag med lav innvirkning aktiviteter. Prøv ting som turgåing, bading, og sykle den stasjonære sykkelen, og pass på å ikke la pulsen være mer enn 140 slag per minutt. Riding en vanlig sykkel kan være farlig som kan ridning og noen kontaktsport. Du bør også unngå å ligge flatt på ryggen, sit ups, og noen kraftige mage aktiviteter etter første trimester. For en balansert arbeid ut, inkluderer noen milde stretching og toning øvelser som de som finnes i en yoga klasse spesielt rettet mot gravide kvinner.