Digidexo.com

Fakta om herpes virus

De to typer herpes simplex virus - herpes simplex 1 (HSV1) og herpes simplex 2 (HSV2) - regnes som seksuelt overførbare sykdommer. Hsv1 er vanligvis funnet rundt munnen og danner smittsomme kalde sår eller blemmer som kan spres som likvide utgivelser fra blemmer. Hsv2 er den formen for herpes funnet rundt underlivet.

Første tegn

Personer med simplex en herpes virus ofte føler en kriblende følelse før utvikle forkjølelsessår rundt munnen. Fra det punktet på, er viruset smittsomt og kan overføres til andre deler av kroppen eller til noen andre. Simplex 2 viser vanligvis som en eller en gruppe av blemmer i underlivet, men noen mennesker viser ingen tegn i det hele tatt.

Direkte kontakt

Begge former av herpes virus kan bare overføres til et annet individ ved direkte kontakt med viruset på kroppen. Viruset kan ikke føres gjennom overflater, materiale eller såper.

Befolkning

I USA alene, har mer enn 45 millioner mennesker over 12 hadde genital herpes infeksjon, ifølge Centers for Disease Control. STD er mer vanlig blant kvinner enn menn. Om lag en av fire kvinner har viruset; for menn, er tallet en av hver åtte.

Fatality

Herpes er vanligvis ikke dødelig for barn eller voksne, men det kan være dødelig for en nyfødt baby. Hvis moren har genital herpes, bør en jordmor eller lege overvåke svangerskapet. Et keisersnitt kan være nødvendig for sikker levering.

Time Frame

Når en herpes sår vises, kan det ta opptil en uke før det klarner, avhengig av medisiner som brukes. Sår kan vises flere ganger i året på grunn av faktorer som stress, sollys eksponering og drikke alkohol. Utbrudd generelt minske i antall gjennom tiden.

Behandling

Herpes viruset har ingen kur, men en lege kan forskrive antivirale medisiner for å behandle symptomer. Antivirale legemidler kommer i muntlig form eller salve og kremer som Famvir, Valtrex og Zovirax.