Digidexo.com

Postherpetisk nevralgi og Indre ørebetennelse

En gjentakelse innenfor det indre øret for varicella zoster-virus, eller VZV, som er et av de humane herpes virus, kan føre til en tilstand kjent som Ramsay Hunt syndrom, ifølge MedlinePlus. Postherpetisk nevralgi er en av de mulige komplikasjoner av denne tilstand.

Identifikasjon

Ramsay Hunt syndrom er en tilstand som ligner på helvetesild, også kjent som herpes zoster, som er forårsaket av samme virus som vannkopper.

Funksjoner

Postherpetisk nevralgi er en tilstand der smerte setter inn etter en herpesutslett har gått bort. Utslettet i Ramsay Hunt syndrom kan påvirke øre og munn, ifølge MedlinePlus.

Effekter

I tillegg til smerte, postherpetisk neuralgi føre til alvorlige følsomhet overfor endringer i temperatur og trykk, kløe, nummenhet og hodepine, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandlinger for postherpetisk nevralgi inkluderer noen tricylcic antidepressiva og krampestillende medisiner; injisert kortikosteroider; smertestillende; TENS og andre nervestimuleringsteknikker; og aktuell lidokain og capsaicin.

Andre komplikasjoner

Ramsay Hunt syndrom kan også føre til tap av bruk eller kontroll over ansiktsmusklene, hornhinneskader, smerter i ryggen, forvirring, ekstrem tretthet, hodepine og svakhet i lemmene, ifølge MedlinePlus.