Digidexo.com

Bivirkninger av Amlod

Amlodipin, noen ganger referert til som Amlod av pasienter, er et medikament foreskrevet for å senke høyt blodtrykk og behandle angina. Tilgjengelig i generisk form og som merkevare Norvasc, er amlodipin en kalsiumblokker. Bivirkninger er usannsynlig og generelt milde.

Mest vanlig Effect

Den vanligste amlodipin bivirkning hevelse fra væskeansamling (ødem), oppleves av over 10 prosent av deltakerne i noen kliniske studier, som beskrevet av eMedTV.

Andre bivirkninger

Andre mulige amlodipin bivirkninger er tretthet, rødme, tretthet, hodepine, muskelkramper, svakhet og magesmerter.

Lavt blodtrykk

Amlodipin kan føre til et betydelig fall i blodtrykket, noe som fører til svimmelhet og ørhet, spesielt når pasienten reiser seg fra sittende eller liggende. Folk som bruker amlodipin bør være forsiktig med å drikke alkohol, fordi det kan øke denne effekten.

Time Frame

Disse amlodipin bivirkninger vanligvis er midlertidig og forsvinner i løpet av noen dager som personens kropp justerer til medisinering.

Advarsel

Flere alvorlige sjeldne bivirkninger ringe lege. De inkluderer uregelmessig hjerterytme, forverring angina, allergisk reaksjon og lett blåmerker eller blødninger. Leversvikt kan forekomme, med symptomer på gulsott eller mørk urin.