Digidexo.com

Hvorfor er blodtrykket opplesninger Different i begge armene?

Blodtrykket i begge armer kan variere noe, men forskjellen i en frisk person bør være ubetydelig. En stor forskjell i de blodtrykksavlesninger av begge armer tyder på at det er en klar underliggende problem.

Blood Pressure

Blodtrykket er representert ved to tall. Den øverste rekke er representativ for det systoliske trykket. Systolisk trykk er maksimalt trykk av blod fra hjertet. Jo lavere tallet er det diastoliske trykk, som er mengden av trykket mellom slag i arteriene. Hvis forskjellen er mer enn 10 mm Hg kan det være et problem med blodstrøm på grunn av constricting arterier.

Normalt blodtrykk Difference

Helsepersonell vil vanligvis ta blodtrykket i begge armene og deretter velge en som har høyere verdi. I hver undersøkelse etter det, blir blodtrykket tatt fra kun den arm som ga den høyeste avlesning.

Sykelighet og dødelighet

Ifølge forskning utført av Andrew A. Skolnick (2002), en stor forskjell i blodtrykk (over 15 mm Hg) mellom armene tyder på økt sykelighet og dødelighet. Denne forskjellen kan oppstå på grunn av perifer vaskulær sykdom; pasienten kan være i faresonen for å utvikle hjerte (hjerteproblemer) og cerebrovaskulær (f.eks hypertensjon) forhold.

Medfødte tilstander

Det er foreslått at hvis armene har en forskjell på 10 mm Hg, deretter en rekke målinger bør tas for neste uke. Disse bør tas etter at du har hvilt i minst 5 minutter. Hvis etter uken er det fortsatt en forskjell i målinger av de to armene på minst 10 mm Hg, så din lege vil prøve å finne ut årsaken til forskjellen. Denne forskjellen kan oppstå på grunn av en underliggende medfødt tilstand som tynning av arteriene i armer eller bryst. Noen andre arterielle forhold kan være plaketter eller blodpropp.

Alder

Til tider alder kan være ansvarlig for økningen i blodtrykk mellom armene. Det kan ikke være noen annen patologi tilstede. Hos voksne over en alder av 50, er det vanligvis en økning i forskjellen i trykket av armene blod. Imidlertid bør stige aldri tas på vanlig måte hvis den er over 15 mm Hg.

Aortadisseksjon

En annen årsak til en forskjell i blodtrykket er en aortisk disseksjon, vanligvis kjent som en rift i arterieveggen. Korrelasjonen er lite, men betydelig. En annen vesentlig årsak til økning i blodtrykket forskjell på begge armene kan være noe som kalles en subclavia stjele. Dette er da subclavian (brystet) arterien blir blokkert, noe som gir opphav til en blodtrykksforskjell på 20 mm Hg eller mer.

Behandling

For å diagnostisere tilstanden, bør et kontrastforsterket CT av brystkassen gjøres for å oppheve noen av de mulige tilstander. En vaskulær ultralyd kan også hjelpe, men CT ville gi en mer detaljert visning.