Digidexo.com

Definer Ondartet Hypertensjon

Ondartet hypertensjon er en meget alvorlig tilstand hvori blodtrykket er svært høyt og krever akutt behandling. Den blodtrykket er så høyt at det er begynner å skade organer som nyrer eller hjerte-karsystemet.

Årsaker

Personer med høyt blodtrykk, nyresvikt eller hypertensjon relatert til nyrene er på et høyere risiko for å utvikle denne sykdommen; yngre voksne, svarte menn og kvinner med toxemia av svangerskapet har risiko også.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på ondartet hypertensjon omfatter uskarpt syn, svimmelhet, hodepine og irritabilitet. Ved undersøkelse, er den optiske nerven i øyet ofte uklare og oppsvulmet på grunn av den økte blodtrykket.

Mindre vanlige symptomer

Neseblod, hjertebank, brekninger og leg ødem (hevelse) kan også være symptomer på ondartet hypertensjon.

Tegn på forverring av symptomer

Problemer med å puste sammen med brystsmerter, synstap, nummenhet av et lem eller tap av funksjon av et lem er tegn på ondartet hypertensjon blir verre. Med andre ord, har blodtrykket ikke gått ned og kan ha økt.

Evaluering

Det er haster til behandling av denne tilstand. Pasienten vil ende opp med å bo på sykehuset i noen dager for å undersøke med nyreprøver, EKG, røntgenundersøkelse og kanskje CTS av hodet for å finne ut om det er noen langsiktige skader.

Behandling

Flere klasser av antihypertensive legemidler (kalsiumkanalblokkere, betablokkere, alfabetablokkere og vasodilaterende midler) kan brukes til å behandle malign hypertensjon. Målet er å få senket blodtrykk så raskt som mulig, men på en sikker måte.