Digidexo.com

Hvordan ta blodtrykket opplesninger

Hvordan ta blodtrykket opplesninger


Lære å ta blodtrykket opplesninger; det kan redde livet ditt.

Blodtrykket er trykket mot veggen av arterien som blodet pumpes gjennom kroppen. Blodtrykket opplesninger endre hele dagen. Det er det laveste når du sover og stiger når du kommer opp, er spent, nervøs, eller aktiv. Blodtrykket ganske mye forblir den samme når du sitter stille eller stående en stund.

Blodtrykksmålinger er gitt i to tall, systolisk og diastolisk. Begge numre er viktige og skrevet over hverandre nummer. Blodtrykket er registrert som en brøk. Den øverste rekke er det systoliske nummer og den nederste rekke er diastolisk nummer.

Det systoliske er det større antall og skrevet på toppen og det diastoliske nummeret er mindre tall skrevet på undersiden for eksempel, er den normale blodtrykksmåling for en voksen 120/80. Når du forteller noen blodtrykket du vil si 120 over 80.

Hypertensjon er når du har høyt blodtrykk. Målingene skulle tilsi 140/90 eller mer. Høyt blodtrykk er svært alvorlig som du kunne ha et hjerneslag, hjerteinfarkt eller nyreproblemer.

Hypotensjon er lavt blodtrykk. Når du begynner å gå for langt under 120/80, noe som er normalt, er det anses hypotensjon.

Blodtrykksmålinger indikerer at antallet høyere (systolisk) betyr at trykket av hjertet kontrakter for å pumpe blod til kroppen. Jo lavere tall (diastolisk) betyr at trykket av hjertet hviler mellom slag. Når du tar noens blodtrykk den første lyden du hører er det systoliske lesing og når lyden stopper, er at når det diastoliske lesing bestemmes.

Når du tar noens blodtrykk, bør han eller hun skal sitte stille og avslappet. Sleeve presset opp eller skjorten fjernet for å kunne sette mansjetten på ordentlig.

Hvordan ta blodtrykket opplesninger

•  Forklar prosedyren til pasienten. Fortell pasienten at blodtrykket opplesninger vil ta noen minutter, og de vil føle mansjetten stramme og deretter tømmes.

2 Få tak i utstyret og sørge for at de er i orden.

•  Plasser arm. Plasser armen på et bord eller skrivebord for å ta blodtrykket.

Plasser mansjetten over albuen. Sørg for at mansjetten er en tomme over albuen og passe armen tett og godt. Du bør være i stand til å sette en finger under mansjetten for tetthet.

Plasser stetoskop øretelefoner i ørene. Plasser stetoskopet øret disk på det press på albuen.

Blås opp mansjetten. Raskt blåse opp mansjetten ved å klemme på ballongen. Hvis du blåser sakte du vil få en falsk lesing.

Løsne ventilen sakte. Slippe ut litt luft først, og deretter lytte etter første kryss. Deretter ser over på pekeren av skiven. Dette er den første lesning, som er din systolisk nummer.

Fortsett å tømme mansjetten langsomt. Når du hører hjerteslag stopp, se over på skiven. Pekeren vil indikere lavere lesing, diastolisk tall.

Record begge målinger i en brøk. En normal lesing er 120/80.

Slipp mansjetten. Deretter trekker ned ermet og du er ferdig.

Blodtrykks opplesninger kan påvirkes av en rekke grunner. Du kunne ha kardiovaskulære lidelser, nevrologiske tilstander, nyre og urologiske lidelser, overvektige, og ulike medisiner kan påvirke blodtrykket.

Mens du er her bør du ta en titt rundt på flere tips og informasjon om blodtrykket opplesninger.