Digidexo.com

Sunt blodtrykk Numbers

Blodtrykket måler graden av kraften til veggene i blodårene som hjertet pumper blod gjennom kroppen. Den beregner også mengden av blod som pumpes og størrelsen og smidighet av arteriene. Når du har høyt blodtrykk (hypertensjon), er du på en økt risiko for hjertesykdom og slag. Det er en normal eller sunt blodtrykksnivå for å sikte mot og vedlikeholde.

Varierende tall

Blodtrykket ditt er ikke en stillestående lesing. Det svinger ofte avhengig av aktivitetsnivå, holdning, temperatur og kosthold.

Både din emosjonelle og fysiske tilstand tilstand og bruk av visse medisiner kan også ha en innvirkning på tallene.

Blood Pressure Kategorier

Når du har din blodtrykk tatt, kan du ikke vet hva tallene betyr.

Det er fire grunnleggende kategorier av blodtrykket opplesninger som spenner fra normal eller sunt å trinn 2 hypertensjon (høyt blodtrykk).

Nivået av blodtrykket dikterer hva om noen behandling kan du trenger for å få den under kontroll.

To Numbers å vurdere

Blodtrykket nivåer består av to tall.

Den øverste nummeret betyr maksimalt trykk brukes når hjertet kontrakter.

Den nederste tallet tilsvarer minimumstrykket i arteriene når hjertet er avslappet.

Sunt blodtrykk Levels

Ifølge National Institute of Health den ideelle toppnummer (systolisk) bør være under 120.

Den nederste rekke (diastolisk trykk) bør være mindre enn 80.

På dette optimal rekkevidde, sier Mayo Clinic den beste tingen å gjøre er å opprettholde en sunn livsstil for å forebygge høyt blodtrykk fra utviklingsland.

Sjekke blodtrykket regelmessig

En enkelt blodtrykk lesing er ikke nok til å få en nøyaktig vurdering. Legen din bør gjennomsnittlig funnene av minst to blodtrykksmålinger som tas mens du sitter ned.

Gjentatte målinger er avgjørende siden en normal lesing ikke garantere at du ikke har høyt blodtrykk.

Gratis blodtrykk maskiner er ofte funnet i dagligvarebutikker og apoteker. Men resultatene er ikke så nøyaktig fordi maskinene ikke er ofte kalibrert.

Hvit frakk Hypertensjon

NIH sier hjemmeblodtrykksmålinger kan noen ganger være en mer nøyaktig måling enn de som er tatt på legens kontor. Det er fordi folk har en tendens til å bli engstelig i en klinisk setting, og har unormalt høye målinger. Denne situasjons angst kalles hvit frakk hypertensjon.

Testing Frequency

The Joint National Committee on forebygging, avdekking, vurdering og behandling av høyt blodtrykk anbefaler at voksne som regelmessig har normalt blodtrykk (mindre enn 120/80) bli testet for høyt blodtrykk hvert annet år.