Digidexo.com

Bruk av Honey eller Bivoks

Bruk av Honey eller Bivoks


Selv om både honning og bivoks er hentet fra honeycomb laget av honningbier, de har svært ulike bruksområder. Bivoks er produsert av kjertler av kvinnelige honningbier og brukes til å bygge cellene i honeycomb. Honningbier samle nektar fra blomster som deretter regurgitated av biene i honeycomb celler til å danne honning. Mens både honning og bivoks er spiselige, er bivoks mer vanlig i andre produkter og er ikke ofte forbrukes.

Søtningsstoffer

Honning er oftest brukt som en flytende søtningsmiddel. Det blir ofte brukt som en naturlig erstatning for sukker fordi det er absorbert direkte inn i blodbanen uten å fordøye, ifølge Mid-Atlantic Apicultural Forskning og Extension Consortium. Å erstatte sukker med honning i en oppskrift, redusere væske som brukes i oppskriften med en kvart kopp for hver kopp honning brukes. Det kan blandes inn i varme drikker, som brukes i glasurer, desserter og i salatdressing. Noen alkoholholdige likører inkluderer også honning.

Moisturizer

Blande to spiseskjeer honning med en halv kopp bakken havregryn og en skvett vann skaper en beroligende ansiktsmaske. Fjerne etter 30 minutter med en fuktig vaskeklut. Den kan også brukes som en kropp fuktighetskrem ved å blande en halv kopp honning med en kopp med kaldt vann og en teskje av eple cider eddik, ifølge Kristie Leong MD Legg fuktighet til tørt hår ved å blande like deler honning og olivenolje og bruke å splitte ender. Skyll ut etter 20 minutter.

Stearinlys

Lys laget av bivoks er populære fordi de har et høyere smeltepunkt enn andre parafinvokser. Dette betyr at de forblir rett ved høyere temperaturer, og de brenner for en betydelig lengre tid, sier Stefan Bogdanov, forfatter av The Bivoks Book. Bivoks lys er laget av forskjellige metoder, inkludert rullende, helle og trykke på bivoks.

Bevaring

Løsninger som inkluderer bivoks blir ofte brukt for å bevare bronse, skinn og tre. Oppløse en tredjedel av et pund bivoks i en Quart av furu terpentin og børsting det over bronse vil bidra til å bevare den. Et oppvarmet blanding av seks deler bivoks, åtte deler talg og åtte deler neatsfoot olje vil tilstanden og vanntett glatt skinn. Fire deler bivoks, to deler terpentin og en del oransje olje vil polere og beskytte tre flater, ifølge Bogdanov.