Digidexo.com

Hvordan å behandle en mann med en UTI med leverproblemer

En urinveisinfeksjon (UVI) er en infeksjon i urinveiene. Infeksjonen kan være i nyrene, urinlederne, urinblæren og urinrøret. Viktigste symptomene på en UTI inkluderer ubehag i bekkenet, det haster å urinere, smertefull vannlating, blod i urinen, ømhet over nyreområdene, og feber. Hvis noen av disse symptomene er erfarne, bør en lege konsulteres. Behandle en UTI er vanligvis ganske ukomplisert, men spesielle forholdsregler må tas når man behandler en person med leverproblemer. En kombinasjon av medisiner, atferdsendringer, og komfort omsorg er vanligvis best.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle en mann med en UTI med leverproblemer

•  Oppfordre mannen å se en lege. Oppmuntre mannen å fortelle sin lege om sine problemer med leveren å sikre at foreskrevet antibiotika ikke vil ytterligere skade leveren hans.

Foreslå at mannen ta over-the-counter smertestillende medikamenter for å lette hans smertefull vannlating. Fortell mannen ikke å ta paracetamol fordi det er vanskelig på leveren og er ikke egnet for noen med leverproblemer. Ibuprofen er et bedre valg fordi det ikke belastning på leveren.

Oppmuntre mannen å drikke minst åtte gram vann under hver våkne time. Vannet er nødvendig for å holde urinveiene fungerer som den skal, og for å skylle ut infeksjonen.

Foreslå at mannen drikke tranebærjuice. Sørg for at mannen vet å lete etter 100 prosent tranebærjuice og ikke tranebærjuice cocktail. Dersom 100 prosent tranebærjuice ikke er tilgjengelig, kan tranebær kapsler erstattes. Tranebærjuice produserer hippursyre som acidifies urinen, noe som gjør det vanskelig for bakterier å følge veggene i blæren.

Oppmuntre mannen å urinere ofte. Dette vil bidra til å skylle bakterier ut av blæren. Minn mannen å holde sin genital området rent og tørt, spesielt etter vannlating.