Digidexo.com

Om Foot Forstuinger

For de i verden av dans eller idrettsutøvere som sport avhengige start og stopp, fot forstuing er altfor vanlig forekomster.
En forstuing er definert som den skjærende og / eller delvis eller fullstendig opprivning av et ligament (den sterke segment av fibrøse vev som slutter seg til ben eller brusk til den felles).
De som forstuer en fot oppleve en bankende smerte ved skade og bør ikke gjenoppta aktiviteten før etter behandling og gjenvinning.

Typer

Foot forstuinger kommer i tre varianter som spenner fra det enkle til alvorlige forhold. Den første typen forstuing er merket klasse I, og er et mildt rive av ligamentfibre. Dette er den formen for forstuing lettest behandles og fikset. I dette tilfellet, er den lidende i stand til å bære vekten på foten, men med et visst ubehag. Dette er en rask helbredelse tilstand som sjelden krever legehjelp.
Den andre typen av forstuing er moderat i intensitet og er referert til som klasse II. I denne forstuing det er en faktisk rive av ligament som resulterer i en grad av tap av funksjon. Det er best å oppsøke lege hvis smertene er mer enn mild som en klasse II skaden kan ha oppstått.
Den tredje og mest alvorlige typen forstuing er klasse III. Her er det en komplett ligament ruptur forårsaker person å ha sterke smerter og hindre ham fra å bære noen vekt på foten. Lege bør søkes umiddelbart i denne type instans.

Identifikasjon

Identifiseringen av en fot forstuet er først og fremst basert på dens symptomer. Typisk med en forstuing, vil foten hovne opp og bli ømme kort tid etter skaden. Det vil også være smerter og hvis forstuing er alvorlig, vil skadelidte være ute av stand til å legge vekt på foten. Det kan være bruising også.
En forstuing til foten skjer generelt i en av to hovedområder. Den første er midfoot herunder buen på foten, mens det andre er plassert på stortåen base som blir kalt den første metatarsophalangeal ledd (en skade på dette området er ofte referert til som "torv tå").
Forstuinger oppstår ofte i en av tre måter: inversjon, supinasjon eller pronasjon. Inversjon er når en "rullende" av foten oppstår og kraftig trekker leddbånd til poenget med rive.
En supinasjon skade er en der foten er kraftig flyttet slik at fotsålen sitter fast oppover.
Pronasjon er en dreining av foten i hvilke de eneste beveger seg lateralt slik at foten til å bevege seg langt innover forårsaker en forstuing.

Betydning

Foot forstuinger som de fleste andre forstuinger er sjelden betydelige skader. De fleste er milde skader som vanligvis leges helt innen to uker uten nytte av profesjonell medisinsk pleie. Av og forstuing er mer alvorlig og krever en lege oppmerksomhet.
I mange tilfeller er en X-ray vil bli utført, og i noen tilfeller en CT (computertomografi) eller MRI (magnetic resonance imaging) av foten kan anbefales. Avanserte skanner er vanligvis foreskrevet for pasienter som er seriøse idrettsutøvere eller dansere som opplever ustabilitet til de involverte felles.

Forebygging / løsning

Milde og moderate forstuinger er best behandles ved hjelp av RIS-metoden som er et akronym for hvile, is, kompresjon og høyde. Personen bør hvile i et par dager, og behandle smerte med paracetamol eller aspirin. I tillegg kan ibuprofen tas for å lindre betennelser samt smerte.
Isposer skal brukes en time på og to timer fri for den første dagen, og igjen på den andre hvis det er fortsatt hevelse.
Som for "C" i metoden, kan du bruke en kompresjonsbandasje plassert godt rundt foten for å stabilisere og hjelpe med hevelse og smerte.
Til slutt, sørg for å holde foten hevet så mye som mulig i minst to dager ved propping det opp på en behagelig overflate.
Hold av den skadde foten så mye som mulig. Det er ingen måte å fullstendig forhindre foten forstuing men iført riktig størrelse og solid fottøy kan bidra til å redusere sjansene.
For de utsatt for disse forstuinger bør ta fatt på en stretching og styrke program for ytterligere å redusere sjansen for skader.

Advarsel

Få medisinsk behandling dersom betydelig smerte fra en fot forstuing varer mer enn to dager. Selv om de fleste forstuinger er ikke alvorlige, noen ganger er det tilfeller der flere problemer utvikle seg fra en tilsynelatende harmløs hendelse.
En av disse mulige komplikasjoner er en fallen bue, hvor området mellom hælen og tåen, som er typisk buede form flater ut både i tverretningen og i lengderetningen. Kronisk smerte til foten kan også forekomme i sjeldne tilfeller. Kirurgi for å fullt reparere foten kalles for i særlige tilfeller.