Digidexo.com

De negative effektene av Dufter

De negative effektene av Dufter


Det virker vanskelig å tro at noe som lukter så godt kan være så skadelig for din og andre rundt deg. Den søte lukten av din favoritt parfyme og beroligende duft av din favoritt håndkrem kan føre til farlige plager og sykdommer. Tenk to ganger neste gang du handler for såpe, sjampo, tøymykner samt andre husholdnings og skjønnhetsprodukter.

Astma

Ifølge American Academy of Allergy Asthma og immunologi, 300 millioner mennesker globalt og 34,1 millioner amerikanere lider av astma. Astma, en lungesykdom, forårsaker pustevansker. En person som lider av astma som kommer i kontakt med en utløser opplever et astmaanfall preget av kortpustethet, piping i brystet, innstramming av brystet og hudutslett. Dufter som finnes i vanlig husholdning og skjønnhet elementer fungere som utløser heller enn årsakene til astma som tidligere antatt. Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America astma er genetisk så "spørsmålet er egentlig ikke" hva som forårsaker astma ", men heller" hva som forårsaker astma symptomer på nett? ", Ellers kjent som triggere. De dufter i deodorant, parfyme, cologne, såpe, hårspray, mat og vaskemiddel kan føre en astmatisk person inn i en potensielt dødelig astmaanfall.

Syntetisk

Ifølge Organic Consumers Association, hårpleie og skjønnhetsprodukter inneholder dufter med potensielt skadelige effekter. Et blikk på produktlister på baksiden av de fleste sjampo eller hårspray flasker resultater i begrepet "duft" oppført. Begrepet duft på et produkt ingredienslisten kan oversette til opptil 200 ekstra ingredienser. De fleste av disse hundrevis av ekstra ingredienser kommer fra syntetiske materialer som kan forårsake svimmelhet, misfarging av huden, utslett, hoste og oppkast. Langvarig eksponering for syntetiske dufter kan også føre til skader på sentralnervesystemet resulterer i depresjon og andre atferds plager.

Allergier

Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, mottakelighet for allergi kommer fra foreldrene dine som en arvelig egenskap. I likhet med astma, hvis du lider av allergi, enkelte dufter utløse en reaksjon. Et protein partikkel inntatt, inhalert, absorbert eller injiseres som utløser en reaksjon som er kjent som et allergen. Når en allergisk person blir utsatt for et allergen, overreagerer immunsystemet forårsaker nysing, rennende nese kløe, tetthet i brystet og tungpustethet. Felles duft allergener inkluderer pollen lukt, mugg, dyr dander og syntetisk duftende husholdningsprodukter.

Multippel kjemisk overfølsomhet

Personer med flere kjemiske følelser kan lide av negative effekter av dufter i et bredt spekter av produkter. MCS lider oppleve ekstreme reaksjoner lik som en allergi lidende fra produkter som for eksempel røyk, gass, parfyme, kjemikalier og kjæledyr dander. En reaksjon på duftende elementer inkluderer følsomhet for lys og støy, hudutslett, tap av hukommelse, migrene, svimmelhet, tretthet, kvalme og svie i øynene. En minimal mengde av et kjemisk, og med en del per million kan utløse en reaksjon i et individ med MCS.