Digidexo.com

Ernæring for Hypotyreose

Ernæring for Hypotyreose


Hypotyreoidisme er en tilstand hvor en person har et lavt nivå av thyroid hormon. Dette kan gjøre en person føler seg ekstremt sliten og uke. Det fører til en økning i kolesterolnivået og kan til slutt føre til andre tilstander som hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes. Men det er håp. Å ta medisiner regelmessig, og leve et sunt liv med riktig ernæring og mosjon, kan redusere sjansene for ytterligere komplikasjoner på grunn av hypotyreose.

Vitaminer

Vitamin D og selen er begge anbefalt for bruk i hypothyroid pasienter. Mange mennesker som lider av hypotyreose også lider av en vitamin D-mangel. Legge til vitamin D i kostholdet gjennom tilskudd kan bidra til å løse dette problemet. Testing for vitamin D-mangel kan gjøres av lege. Vitamin D-tilskudd er vanligvis foreskrevet for bruk i minst seks måneder.

Selen tilskudd er gunstig for pasienten med en underactive skjoldbruskkjertelen. Selen er et nødvendig element for produksjon av thyroidhormonet, såvel som for omforming av thyroxin, eller T4, til trijodtyronin eller T3.

Kosttilskudd

Flere kosttilskudd har vist seg å øke metabolismen i hypothyroid pasienter. Krom, kanel og magnesium er alle gode kosttilskudd for å bruke.

Coconut Oil

Den hypothyroid Pasienten bør unngå bruk av raffinerte vegetabilske oljer, fordi de kan føre til vektøkning. Ifølge Dr. Ray Peat ", umettede oljer blokkere thyroid hormon, sin bevegelse i omløp, og responsen av vev til hormonet." Virgin kokosolje er det beste valget av olje til en hypothyroid pasient fordi det ikke har noen negativ effekt på skjoldbruskkjertelen funksjon. Faktisk har spist kokosnøttolje har vist seg å øke thyroideafunksjonen hjelpemiddel i vekttap.

Diet

En person som lider av hypotyreose bør spise veldig mye som en diabetiker. Etter diabetiker diett eller glykemisk indeks diett er gode valg for hypothyroid pasient. Å spise på denne måten kan bidra til å stabilisere blodsukkernivået og øke stoffskiftet. Det vil også senke kortisolnivå. Høye kortisolnivåer er ansvarlig for abdominal vektøkning, muskel sammenbrudd og svekke konvertering av T4 til T3.

Matvarer for å unngå

Personer som lider av hypotyreose bør unngå visse matvarer og kosttilskudd. Fluor og klor kan begge føre til blokkering av jod reseptorer i skjoldbruskkjertelen. Te, tannkrem og vann fra springen kan alle inneholder disse ingrediensene.

Noen mennesker med hypotyreose kan utvikle allergi mot gluten. Hvis en pasient merknader en følsomhet for hvete eller produkter som inneholder hvete, bør han oppsøke lege for videre testing.

Matvarer som kan blokkere opptaket av iod i skjoldbruskkjertelen kan også ha negative bivirkninger på hypothyroid pasienter. Kål, peanøtter, pinjekjerner, soyaprodukter, kassava, fersken, pærer, brokkoli, blomkål, rosenkål, spinat, sennep greener og neper bør alle unngås.

Sukker bør ikke bli spist av skjoldbrusk pasienter. Å spise sukker kan føre til dramatiske endringer mellom høye og lave blodsukkernivået. Dette fører til stress, som produserer ekstra kortisol i kroppen, noe som kan føre til vektøkning.