Digidexo.com

Ernæring av Zucchini

Ernæring av Zucchini


Zucchini er en rekke tynn-skinned sommer squash som kan være forberedt på å spise på mange forskjellige måter. Ifølge US Department of Agriculture, er zucchini den mest populære typen av sommer squash i USA. Zucchini kan inntas enten kokt eller rå. Næringsinnholdet kan variere basert på måten den blir servert.

Kalorier og fett

Ifølge USDA, squash, som alle former for sommer squash, er en veldig sunn mat. En halv kopp cubed squash, enten kokt eller rå, har 20 kalorier, inneholder ett gram fiber og er fettfritt. Zucchini er naturligvis kolesterol-fri og inneholder ikke natrium.

Vitamin A

Zucchini inneholder en god del vitamin A, men bare når servert den sin rå form. USDA sier at 1/2 kopp rå i terninger squash inneholder 15 prosent av den daglige verdien av vitamin A (basert på en 2000-kalori diett). Imidlertid, når kokt den samme 1/2 kopp zucchini har bare fire prosent av den daglige verdien av vitamin A. Dette skyldes at størstedelen av vitamin A i zucchini er funnet i huden, som er brutt ned når kokt.

Vitamin C

Zucchini er også en god kosten kilde til vitamin C, spesielt når konsumeres rå. Ifølge USDA, 1/2 kopp rå zucchini leverer 10 prosent av det daglige behovet for vitamin C. Når denne zucchini er tilberedt, drops sin vitamin C-innholdet til 8 prosent.

Karbohydrater

Zucchini har et høyt vanninnhold, noe som betyr at det er ganske lav på karbohydrater. USDA sier at 1/2 kopp rå zucchini har fem gram karbohydrater, mens 1/2 kopp kokt grønnsak inneholder fire gram. På grunn av dette, identifiserer Mayo Clinic zucchini, sammen med alle andre typer sommer squash, som en nonstarchy grønnsak på sin diabetiker mat utveksling. Ifølge Mayo Clinic, nonstarchy grønnsaker er gode tilskudd til en daglig diett fordi de er lave i karbohydrater og høy i ernæringsmessig verdi.

Kalsium og jern

Zucchini inneholder mindre mengder av kalsium og jern. Både kokt og rå zucchini tilbyr 2 prosent av den daglige verdien av kalsium og jern i hver halvdel-cup.

For Optimal Ernæring

For å få optimal ernæringsmessig verdi fra zucchini, er det viktig å forberede den riktig. Hvis du øker vitamin A og C inntak er viktigst, spise zucchini rå, enten vanlig eller med en lav-fett, lav kalori dip (som hummus). Hvis matlaging zucchini eller inkludere det i oppskrifter, sørg for å forberede den med sunn ingredienser. Unngå fet, kaloririk tillegg som overflødig ost og smør.