Digidexo.com

Retningslinjer for Pre Diabetes

Retningslinjer for Pre Diabetes


The American Diabetes Association (ADA) sier at pre-diabetes er en tilstand der en persons glukose er høyere enn normalt, men ikke høyt nok til å bli betraktet som diabetes. Nesten alle Type II diabetikere er pre-diabetiker før det blir diagnostisert med type II diabetes. Nesten 57 millioner mennesker er pre-diabetiker. Det er viktig å forstå hva som pre-diabetes er for å forhindre eller forsinke utvikling av type II diabetes og dens komplikasjoner.

Risiko

Risikoen for å utvikle pre-diabetes, er de samme som risikoen for å utvikle type II diabetes. Retningslinjene ADA lister risikofaktorer som alder (over 45), rase (afro-amerikanere har høyest risiko), overvekt, familiehistorie med diabetes, lavt aktivitetsnivå, historie av hypertensjon og en historie med diabetes under svangerskapet.

Diagnose

ADA retningslinjer for diagnostisering av pre-diabetes inkluderer en blodprøve som heter fastende plasmaglukose (FPG) og / eller en oral glukosetoleransetest (OGTT). En FPG krever en person hurtig i minst åtte timer. En verdi mellom 100 og 126 er indikativ for pre-diabetes. En oral glukosetoleransetest (OGTT) krever en person for å innta en 75 gram glukoseløsning. Etter to timer, betyr en verdi mellom 140 og 200 også pre-diabetes.

Forebygging

ADA retningslinjer anbefaler å opprettholde en sunn vekt gjennom et kosthold som inneholder magert kjøtt, fisk, fullkorn, bønner, ikke-fete meieriprodukter og masse ikke-stivelsesholdige grønnsaker, blant annet fargerike grønnsaker. Den ADA anbefaler også daglig mosjon. Daglig mosjon bidrar til å opprettholde en sunn vekt, reduserer stress og det kan redusere mengden av medisiner som trengs. Noen muntlige medisiner kan bidra til lavere glukose, men de fungerer ikke, samt kosthold og mosjon.

Myter

Ifølge ADA, er diabetes ikke smittsom. Å spise for mye sukker ikke forårsaker diabetes. Diabetikere trenger ikke å spise spesielle matvarer. (Diabetikere kan spise noe mat så lenge det er en del av et sunt kosthold). Insulin ikke forårsaker vektøkning. Diabetikere er ikke mer sannsynlig å få forkjølelse.

Komplikasjoner

Personer med pre-diabetes er i faresonen for å utvikle type II diabetes og diabeteskomplikasjoner som nyresykdom og hjertesykdommer. ADA sier at pre-diabetikere mennesker er i en 50 prosent høyere risiko for hjertesykdom og slag, og at langvarig skade på organer kan oppstå under pre-diabetes.

Advarsel

ADA retningslinjene anbefaler å kjenne symptomene på diabetes: ekstrem tørste, ekstrem sult, økt vannlating, plutselig og uforklarlig vekttap og tåkete syn. Uten behandling kan diabetes føre til koma og død.