Digidexo.com

Sinkmangel og hudlidelser

Sinkmangel er ganske vanlig nå i USA som følge av jordmangel og tap i matvareindustrien. Andre årsaker til sink mangel omfatter underernæring, alkoholisme, kronisk nyresykdom og noen genetiske sykdommer. En sinkmangel kan produsere en rekke hud symptomer.

Eksem og psoriasis

Både generell eksem og psoriasis kan forverres av en sinkmangel. Men studier har funnet motstridende bevis for at kosttilskudd med sink uten bemerket mangel kan hjelpe med atopisk dermatitt (eksem).

Forsinket Wound Healing

Sink er nyttig for å redusere healing tid etter kirurgi eller brannskader. Sink hjelper kroppen bruke vitamin A som opprettholder sunne hudceller, og kan bidra til å generere ny hud etter skade. Sink er også en del av kollagen dannelse. Sink kan også bidra til å redusere forekomsten av sårinfeksjon.

Acne

Sink hjelper huden olje kjertler og kan hjelpe akne problemer. Studier viser både topisk (på huden) og oral anvendelse kan være en trygg og effektiv behandling for akne.

Stretch Marks

Strekkmerker er forårsaket av huden som strekker seg i respons til rask vekst. Fordi sink hjelpemidler i kollagen dannelse, ha tilstrekkelige mengder sink i kostholdet under vekst, slik som under svangerskapet, kan redusere dannelsen av strekkmerker.

Forkjølelsessår

Forkjølelsessår er forårsaket av herpes simplex virus. Flere studier har funnet at sink kan hjelpe til i behandlingen av både herpes type I og II, i kombinasjon med andre medikamenter. Sink også en viktig komponent til immunsystemet, noe som kan bidra til å forebygge kviser.

Diettbehov og kilder

De fleste voksne trenger 15 milligram sink daglig i kosten. Gravide og ammende kvinner trenger mer. De fleste animalske matvarer inneholder en god mengde sink, med østers som har den høyeste konsentrasjonen. Fullkornsprodukter som hel hvete, rug og havre er rike kilder, samt nøtter (spesielt pecan og paranøtter), frø (gresskar) og ingefær rot. Ettersom sink er oppløselig i vann, koking eller Koking kan redusere den tilgjengelige mengden av sink i næringsmidler.