Digidexo.com

Concise History of Nursing

Sykepleie er en karriere som dateres til 250 f.Kr. Det begynte som et mannsdominert felt, men med årene ble dominert av kvinner. Opprinnelig, sykepleiere utført grunnleggende hushjelp-type plikter, men deres rolle har siden utviklet seg til en respektert medisinske profesjon.

Begynnelsen

Dokumentasjon av den første sykepleiere og sykepleierskolen kommer fra India rundt 250 f.Kr. benediktinere startet et sykehjem for 200 år senere, og på 1300-tallet sykepleiere omsorg for ofre for svartedauden.

Mannlige sykepleiere

Menn var visstnok mer ren enn kvinner, noe som er grunnen til at de var de lov til å lære sykepleie. De dominerte feltet fra 250 f.Kr. før sent på 1800-tallet.

Florence Nightingale

Florence Nightingale er kjent som grunnleggeren av moderne sykepleie. Hun begynte å jobbe på sykehus på midten av 1800-tallet og senere utdannet i Tyskland som sykepleier. Hun ledet sykepleie reform og organisert sykepleie.

Tidlig trening

På 1900-tallet, ble sykepleiere utdannet i sykehus og ble lært opp til å rense og sterilisere, deretter jobbet som privat-plikt sykepleiere.

Moderne Sykepleiere

På 1940-tallet, sykepleiere utdannet i Cadet Nurse Corps under andre verdenskrig. De lærte psykiatri, anestesi og andre områder av medisinen. Dette er når kvinner begynte å dominere feltet.