Digidexo.com

Hvem er mottakelig for magnesiummangel?

Magnesium mangel er sjelden hos friske mennesker fordi mineralet er funnet i så mange populære matvarer. Men visse forhold gjør det vanskeligere for kroppen å absorbere eller holde på magnesium, putting berørte individer med risiko for en farlig mangel.

Rollen Magnesium

Magnesium er et viktig mineral som er involvert i beindannelse, metabolisme, muskel tone og nerveceller; ifølge Linus Pauling Institute, spiller magnesium en rolle i mer enn 300 metabolske prosesser i kroppen.

Tarmproblemer

Personer med gastrointestinale lidelser som cøliaki, Crohns sykdom og malabsorpsjonssyndromer er mer sannsynlig å være magnesium-mangel, som er mennesker med tarmbetennelse eller de som har hatt en del av tarmen fjernet.

Nyresykdommer

Personer med nyresykdommer, diabetes eller de som bruker diuretika i lange perioder av gangen kan miste store mengder magnesium gjennom urinering.

Avansert Age

Eldre mennesker ikke bare ha en redusert evne til å absorbere magnesium men urinen excretes også mer av mineralet, rapporterer Linus Pauling Institute. Dårlig kosthold kan bidra til magnesiummangel hos eldre voksne.

Alkoholisme

Magnesium mangel er ofte funnet blant alkoholikere grunn gastrointestinale problemer, overdreven vannlating og en diett som mangler mineralet.