Digidexo.com

Kjennetegn på synshemmede barn

Kjennetegn på synshemmede barn


Alle synshemmede barn er ikke skapt like. Selv om de deler den manglende evne til å se på vanlig måte, kan merkbare karakteristika for en synshemmet barnet variere på grunn av varierende forhold, alvorlighetsgrad og individuelle tilpasninger. Til tross for forskjeller, men lignende trekk være tydelig i barn med midlertidige eller permanente synsvansker.

Fysiske Indikasjoner

Noen synshemmede barn utviser få eller ingen fysiske indikasjoner på deres tilstand. Uten forkunnskaper om barnets verdifall, kan du være i stand til å fortelle at barnet ser annerledes. Barn med synshemming ofte bruker briller for å hjelpe dem å se. Mange visuelle forhold forårsake følsomhet for lys, slik at barna kan bruke mørke briller for å blokkere ut lys når de er utenfor eller i lyse omgivelser. Du kan også legge merke til barnet ditt blinker, skjeling og ute av stand til å finne små leker eller objekter.

Mobilitet Forsinkelser

Store motoriske ferdigheter er ofte forsinket i synshemmede barn. Barn kan kreve en spaserstokk å hjelpe dem å manøvrere uavhengig på skolen for å unngå å falle eller komme borti hindringer eller andre mennesker. Spille populære barndommen spill som dodge ball, basketball eller fotball kan være vanskelig for synshemmede barn fordi noen øyesykdommer kan hemme dybdesyn.

Color Deficiency

Mange synshemmede barn opplever varierende grader av farge mangel. Et øye tilstand som kalles achromatopsia fører ofte komplett farge synstap. Barn kan ikke gjenkjenne farger som andre barn deres alder, ikke kan være interessert i fargebøker og krever ofte store skrive ut etiketter på sine fargestifter, tusjer og klær for å hjelpe dem å skille de riktige fargene når nødvendige for dressing eller utføre fargerelaterte skoleoppgaver .